Antena 3 CNN Sport Alte sporturi CM de atletism: Americanca Jenny Simpson a câştigat surprinzător finala feminină la 1.500 de metri

CM de atletism: Americanca Jenny Simpson a câştigat surprinzător finala feminină la 1.500 de metri

CM de atletism: Americanca Jenny Simpson a câştigat surprinzător finala feminină la 1.500 de metri
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    01 Sep 2011   •   18:01

Atleta americană Jenny Simpson s-a impus surprinzător în finala feminină a probei de 1.500 de metri de la Campionatele Mondiale de Atletism care au loc în oraşul sud-corean Daegu.

 
Simpson, cronometrată în 4:05.40, cel mai slab timp din istorie într-o finală mondială, a fost urmată de britanica Hannah England şi de iberica Natalia Rodriguez. Deţinătoarea titlului, Maryam Jamal din Bahrain, a încheiat cursa pe ultimul loc.
 
Ar trebui să spun că nu sunt surprinsă, dar tot ce pot spune este că mi s-a îndeplinit un vis. Am crezut că îmi va fi greu să câştigat atacând pe ultima turnantă, dar m-am înşelat”, a spus Simpson, care a adus Statelor Unite prima medalie de aur la 1.500 de metri în ultimii 28 de ani.
 
O altă surpriză s-a produs la 400 de metri garduri masculin, acolo unde britanicul David Greene a trecut primul linia de sosire, cu un timp de 48.26, urmat de portoricanul Javier Culson şi de sud-africanul LJ Van Zyl. Campionul olimpic, americanul Angelo Taylor a sosit abia al şaptelea.
 
Am fost foarte dezamăgit să termin pe locul 7 în urmă cu doi ani, iar de atunci am muncit foarte mult. Acum îmi dau seama că a meritat”, a declarat Green, care a adus cea de-a cincea medalie pentru Marea Britanie la actuala ediţie a Campionatelor Mondiale.
 
Finala feminină a probei de 400 de metri garduri a fost câştigată de atleta americană Lashinda Demus (52.47), Melaine Walker (Jamaica) şi Natalya Antyukh (Rusia) completând podiumul. Americanii au luat aurul şi la săritura în înălţime masculin, prin Jesse Williams, care a sărit 2,25 metri şi i-a devansat pe rusul Aleksey Dmitrik şi pe Trevor Barry, din Bahamas.
 
Continuă „blestemul coperţilor” de la actuala ediţie a Campionatelor Mondiale. Ultima victimă este cubaneza Yargeris Savigne, câştigătoarea titlului la triplusalt în 2007 şi 2009, care a fost nevoită să se retragă din finala de joi din cauza unei accidentări. În absenţa campioanei en-titre, aurul a fost cucerit de Olha Saladuha (Ucraina), cu o performanţă de 14,94 metri. Olga Rypakova (Kazahstan) şi Caterine Ibarguen (Columbia) au terminat pe următoarele două poziţii.
 
Kenya a obţinut o nouă medalie de aur la Daegu, după ce Ezekiel Kemboi şi-a păstrat titlul mondial al probei de 3.000 de metri obstacole. Campionul olimpic din 2008 a fost urmat de conaţionalul său Brimin Kipruto, în timp ce francezul Mahiedine Mekhissi-Benabbad a plecat acasă cu bronzul.

 

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close