Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Contador se va relaxa în etapa a noua din Turul Franţei

Contador se va relaxa în etapa a noua din Turul Franţei

Contador se va relaxa în etapa a noua din Turul Franţei
13 Iul 2010   •   11:34

Alberto Contador îşi va păstra energia şi va lăsa alte echipe să controleze etapa a noua din Turul Franţei, după ce s-a pus într-o poziţie bună de a câştiga celebra cursă pentru a treia oară în carieră.

Rutierul spaniol, în vârstă de 27 de ani, se află pe locul trei în clasamentul general, la un minut şi o secundă în spatele lui Cadel Evans din Australia şi la 41 de secunde de luxemburghezul Andy Schleck, principalul rival la tricoul galben. "În anii precedenţi a trebuit să atac pentru a câştiga. Acum sunt într-o poziţie bună şi pot să îmi păstrez energia, să mă relaxez. Marţi, voi lăsa celorlalte echipe responsabilitatea să controleze cursa", a spus Contador.

În ciuda faptului că este favoritul cursei, Contador nu trebuie să îşi pună echipa la treabă, tricoul de lider fiind momentan în posesia australianului Evans. Avansul de 41 de secunde al lui Schleck nu este nici acesta suficient pentru ca rutierul de la Saxo Bank să aştepte şi să vadă ce se întâmplă, el fiind nevoit să atace pentru că foarte probabil va pierde timp preţios în faţa lui Contador la ultimul contratimp, o etapă de 52 de kilometri între Bordeaux şi Puaillac.

Duminică, echipa lui Contador, Astana, a stabilit ritmul pe ultima căţărare şi mai mulţi pretendenţi la titlu s-au pierdut pe drum. Printre aceaştia s-au regăsit Lance Armstrong, care a pierdut 11 minute şi 45 de secunde, şi britanicul Bradley Wiggins, care a terminat la un minut şi 45 de secunde în urma lui Schleck.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: alberto contador
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close