Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Echipa feminină de spadă a României a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene de scrimă

Echipa feminină de spadă a României a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene de scrimă

Echipa feminină de spadă a României a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene de scrimă
19 Iul 2011   •   20:41

Echipa feminină de spadă a României a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene de scrimă, care se desfăşoară în Anglia, la Sheffield. 

 
În formula Loredana Iordăchioiu, Simona Alexandru, Ana Maria Brânză şi Anca Măroiu, România, care este şi campioană mondială, a învins în finală echipa Rusiei, scor 45-31. Până în ultimul act, „tricolorele” au trecut de Danemarca (45-27), Ungaria (43-37) şi Franţa (45-38).
 
Este cea de-a doua medalie obţinută de România la Sheffield, după bronzul la individual cucerit de Ana Maria Brânză.
 
În finala pentru locul 3, Franţa a învins Estonia la limită, 42-41.
 
În concursul masculin de sabie, echipa României a ratat podiumul, fiind învinsă în finala mică de Rusia, scor 36-46. Totuşi, Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu, Rareş Dumitrescu şi Cosmin Hănceanu au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice din 2012, obiectiv pentru care era necesară clasarea în primele cinci locuri.
 
Înaintea întâlnirii cu Rusia, elevii lui Mihai Covaliu au trecut de Ucraina (45-35) şi au pierdut în faţa Italiei, în semifinale, scor 29-45, echipă care de altfel a şi cucerit titlul european, după ce a învins în finală Germania.

×
Subiecte în articol: România Ana Maria Branza
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close