x close

Echipa feminină de spadă a României este campioană mondială, după ce a câştigat finala împotriva Chinei

de M.T.    |    16 Oct 2011   •   22:03
Echipa feminină de spadă a României este campioană mondială, după ce a câştigat finala împotriva Chinei Foto: Agerpres

Echipa feminină de spadă a României, formată din Ana Maria Brânză, Simona Alexandru, Loredana Iordăchioiu şi Anca Măroiu, a cucerit medialia de aur în cadrul Campionatelor Mondiale de scrimă de la Catania, după ce a câştigat finala împotriva Chinei cu scorul de 27-26.

 
Este cel de-al doilea titlu mondial consecutiv al echipei României, după cel câştigat la ediţia din 2010, la Paris, după o finală cu Germania.
 
Sportivele noastre au început drumul spre aur cu o victorie în faţa Marii Britanii (45-24), pentru ca în sferturile de finală România să treacă de Polonia (37-33).
 
În semifinale, spadasinele tricolore au învins echipa Germaniei cu 24-23, în reeditarea ultimului act de anul trecut.
 
Finala împotriva Chinei a fost extrem de echilibrată, asiaticele aflându-se în avantaj după primul meci, disputat între Simona Alexandru şi Na Li, pentru ca apoi să găsească puterea să revină de la 19-13.
 
În întâlnirea decisivă, la scorul 22-22, Simona Alexandru a învins-o cu 5-4 pe Yujie Sun şi a adus victoria României.
 
România a mai obţinut două medalii de bronz la Campionatele Mondiale, tot la spadă, însă la individual feminin, prin Anca Măroiu şi Ana Maria Brânză, învinse în semifinale de Na Li, respectiv Yujie Sun.
 
În proba masculină de sabie, echipa României, formată din Rareş Dumitrescu, Tiberiu Dolniceanu, Florin Zalomir şi Cosmin Hănceanu, s-a clasat pe locul 5, după ce a învins mai întâi SUA, scor 45-41, iar apoi Ungaria, scor 45-40, în turneul pentru poziţiile 5-8.
 

Parteneri
Parteneri
sati