Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Federaţia Română de Box a câştigat procesul de la TAS cu AIBA

Federaţia Română de Box a câştigat procesul de la TAS cu AIBA

Federaţia Română de Box a câştigat procesul de la TAS cu AIBA
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    09 Noi 2011   •   10:19

Federaţia Română de Box a câştigat procesul pe care îl avea la TAS împotriva Asociaţiei Internaţionale de Box Amator (AIBA) şi în care a contestat suspendarea provizorie din cadrul forului mondial.

TAS a hotărât că decizia Biroului Comitetului Executiv AIBA, din 8 martie 2011, nu are nicio bază legală nici în Statutul AIBA şi nici în Codul de disciplină al AIBA.

Mai avem un proces cu AIBA pentru dezafiliere, dar e clar că dacă am câştigat aici, nu mai au nicio şansă. Voi lupta până la capăt ca să demonstrez că este doar o răzbunare dictată împotriva mea. Voi lupta să demasc corupţia de la nivelul AIBA", a declarat Rudel Obreja pentru Mediafax.

Biroul Comitetului Executiv al AIBA decisese pe 8 martie 2011 ca Federaţia Română de Box să fie suspendată provizoriu şi trimiterea către Comisia de Disciplină a dosarului pentru analiză.

Potrivit AIBA, aceasta a fost informată că FRB va susţine alegeri pentru desemnarea unui nou preşedinte la data de 27 octombrie 2010, pentru a-l înlocui pe preşedintele suspendat Rudel Obreja, alegeri care nu au mai avut loc.

Ulterior, pe 6 septembrie, Federaţia Română de Box a fost exclusă din AIBA, iar COSR a anunţat că opreşte orice finanţare a vreunui proiect al forului naţional de specialitate. Acest proces se află încă pe rol la TAS.

×
Subiecte în articol: rudel obreja tas proces
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close