Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Floyd Mayweather a revenit în ring cu o victorie controversată

Floyd Mayweather a revenit în ring cu o victorie controversată

Floyd Mayweather a revenit în ring cu o victorie controversată
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    18 Sep 2011   •   13:13

Floyd Mayweather este noul campion mondial la categoria semimijlocie în versiunea WBC, după ce a obţinut o victorie controversată prin KO în runda a patra în faţa lui Victor Ortiz.

 
Pugilistul de 34 de ani, care a ajuns la a 42-a victorie a carierei, din tot atâtea meciuri, şi-a lovit adversarul în timp ce acesta îşi cerea scuze pentru o lovitură ilegală cu capul, cu câteva secunde mai devreme.
 
La final, Ortiz a spus că a primit loviturile care l-au trimis la podea înainte ca arbitrul că ceară continuarea luptei. Evident, Mayweather a avut o altă variantă.
 
Am primit o lovitură incorectă, apoi ne-am atins mănuşile, am revenit în meci şi am lovit. Nu suntem aici să ne plângem, trebuie să te protejezi tot timpul”, a declarat Mayweather, care a revenit în ring după o pauză de 16 luni.
 
Noul campion mondial şi-a pierdut cumpătul în momentul în care celebrul reporter Larry Merchant i-a reproşat maniera în care a câştigat: „De fiecare dată te iei de mine. HBO ar trebui să te concedieze, nu şii nimic despre box”.
 
Replica lui Merchant nu s-a lăsat însă aşteptată. „Mi-aş dori să am cu 50 de ani mai puţin pentru a-ţi putea tăbăci fundul”, a răspuns reporterul în vârstă de 80 de ani.
 
Următorul adversar al lui Floyd Mayweather ar putea fi britanicul Amir Khan, cei pugilişti urmând să se lupte în 2012.
 
Lupta dintre mine şi Mayweather s-ar putea desfăşura anul viitor. Este ceea ce îmi doresc. Dacă vrei să ajungi cel mai bun, trebuie să-l baţi pe cel mai bun. Cred că am tehnica şi calităţile necesare pentru a-l învinge”, a spus Khan pentru BBC.
 
Marele vis al fanilor boxului îl reprezintă însă o confruntare între Mayweather şi Manny Pacquiao, circulând zvonuri conform cărora lupta cu Ortiz a fost doar o încălzire pentru boxerul american înaintea unei lupte cu filipinezul, în 2012.
 

 

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close