Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Froome supraviețuiește ultimei zile în Alpi și e virtual câștigător în Turul Franței

Froome supraviețuiește ultimei zile în Alpi și e virtual câștigător în Turul Franței

Froome supraviețuiește ultimei zile în Alpi și e virtual câștigător în Turul Franței
25 Iul 2015   •   22:45

Francezul Thibaut Pinot (FDJ) și-a adjudecat penultima etapă a Turului ciclist al Franței, încheiată sâmbătă pe legendarul Alpe d'Huez.

Chris Froome (Sky) rămâne lider, cu doar 1'12" avans, dar eroul zilei a fost columbianul Nairo Quintana (Movistar), care și-a respectat promisiunile, plecând în demonstrație pe pantele de pe cele două cățărări de categorie specială, Croix-de-Fer și la final.

A fost insuficient însă pentru columbian, care va încheia Turul Franței 2015 pe locul secund. În ultima etapă, de la Paris, Froome nu mai poate pierde decât dacă dintr-un accident nu ajunge la linia de sosire, actul final din Marea Buclă fiind tradițional doar o formalitate pentru purtătorii tricoului galben și un motiv de sărbătoare pentru întregul pluton. 

Așadar, tricou galben este Chris Froome, urmat la 1'12" de Nairo Quintana, al treilea loc pe podium este ocupat de Alejandro Valverde, la 5'25", învingătorul de anul trecut, Vincenzo Nibali (Astana) încheie pe un meritoriu loc 4, la 8'36", în timp ce un alt favorit din careul de ași, spaniolul Alberto Contador (Tinkoff — Saxo) este al 5-lea, la 9'48".

×
Subiecte în articol: Turul Frantei
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close