Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Germanul Marcel Kittel a câştigat etapa a 7-a din Turul Spaniei

Germanul Marcel Kittel a câştigat etapa a 7-a din Turul Spaniei

Germanul Marcel Kittel a câştigat etapa a 7-a din Turul Spaniei
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.T.    |    27 Aug 2011   •   12:37

Marcel Kittel şi-a trecut în palmares primul succes al carierei într-un mare tur, după ce a reuşit să se impună în etapa a 7-a din Vuelta, desfăşurată între Almaden şi Talavera de la Reina, pe o distanţă de 182,9 kilometri.

 
Rutierul german al echipei Skil-Shimano a fost urmat de câştigătorul etapei precedente, slovacul Peter Sagan şi de spaniolul Oscar Freire.
 
Mi-e greu să descriu ceea ce simt în acest moment. Toţi cicliştii vor să câştige un asemenea sprint. Până la urmă, ceea ce a contat a fost viteza mea şi echipa. Fără ajutorul colegilor mei nu aş fi putut să pun în practică forţa pe care o am în picioare. Sunt foarte mulţumit de echipă, a muncit 120% pentru mine. Pur şi simplu e minunat. Este clar, sunt un sprinter şi îmi voi dezvolta cariera de ciclist în această direcţie”, a declarat Kittel.
 
Finalul etapei de vineri a fost marcat de o căzătură produsă cu aproximativ 200 de metri de linia de sosire, care i-a afectat nu doar pe sprinteri, ci şi pe favoriţii pentru clasamentul general. Totuşi, rutierii întârziaţi din cauza incidentului la a cărui origine s-a aflat americanul Tyer Farrar au primit acelaşi timp cu primii sosiţi, astfel că ierarhia tricoului roşu a rămas neschimbată, cu francezul Sylvain Chavanel rămas lider, în timp ce Daniel Moreno şi Vincenzo Nibali completează podiumul.
 
Cicliştii care au avut cel mai mult de suferit în urma căzăturii, Tyler Farrar şi polonezul Michal Golas, au fost transportaţi la spital la finalul cursei, dar oficialii echipelor lor sunt optimişti că vor putea concura în Vuelta.
 
Etapa a 8-a va avea loc sâmbătă, între Talavera de la Reina şi San Lorenzo de El Escorial (177,3 kilometri), plutonul urmând să treacă peste două căţărări de categoria a doua şi una de categoria întâi. De asemenea, finalul este în căţărare, chiar dacă nerepertoriată, în unele zone panta ajungând şi la 28%.

×
Subiecte în articol: Vuelta Turul Spaniei
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close