x close

Jose Rujano se impune în etapa a 13-a din Il Giro. Contador îşi măreşte avansul în clasamentul general

de Antena3.ro    |    20 Mai 2011   •   20:45
Jose Rujano se impune în etapa a 13-a din Il Giro. Contador îşi măreşte avansul în clasamentul general Foto: Intact Images/EPA

Venezueleanul Jose Rujano a câştigat etapa a 13-a a Turului Italiei, desfăşurată între Spilimbergo şi Grossglockner, pe o distanţă de 167 de kilometri. Rutierul de la Androni Giocattoli a fost urmat de spaniolul Alberto Contador (Saxo Bank), podiumul fiind completat de francezul John Gadret (AG2R).

 
Într-o etapă cu cu două căţărări de categoria a doua şi una de categoria a treia, finalul a fost rezervat unei căţărări de categoria întâi, cea care a şi făcut diferenţa. Primul atac a fost dat de Rujano, iniţial doar Michele Scarponi şi Igor Anton reuşind să ţină pasul cu rutierul sud-american. Contador şi-a păstrat calmul şi s-a mulţumit la început doar să urmărească atent mişcările adversarilor săi. Când s-a decis să atace, ibericul s-a desprins fără a întâmpina vreo rezistenţă, singurul care a rezistat până la sfârşit alături de liderul clasamentului general fiind Rujano, care a trecut primul linia de sosire.
 
Chiar şi fără a câştiga etapa, Contador şi-a consolidat primul loc în clasamentul general, avansul său faţă de Vincenzo Nibali fiind acum de peste trei minute, şi a devenit lider şi în topul sprinterilor şi al căţărătorilor. Singurul tricou distinctiv care nu-i aparţine rutierului de la Saxo este cel alb, purtat de cel mai bun tânăr din Giro, cehul Roman Kreuziger.
 
Etapa a 14-a din Turul Italiei va avea loc sâmbătă, între Lienz şi Monte Zoncolan, rutierii urmând să parcurgă 210 kilometri. După ce plutonul îşi va face încălzirea cu două căţărări de categoria a treia şi una de categoria a doua, finalul va fi infernal, cu două ascensiuni de primă categorie, Monte Crostis şi, mai ales, Monte Zoncolan .
 
Clasament etapa a 13-a
 
1.Jose Rujano (Venezuela) 4:45:54
2.Alberto Contador (Spania) +0:00
3.John Gadret (Franţa) +0:00
4.Hubert Dupont (Franţa) +0:00
5.Igor Anton (Spania) +0:00
 
Clasament general (Tricoul roz)
 
1.Alberto Contador (Spania) 49:40:58
2.Vincenzo Nibali (Italia) +3:09
3.Michele Scarponi (Italia) +3:16
4.David Arroyo (Spania) +3:25
5.Roman Kreuziger (Cehia) +3:29
 
Clasament sprinteri (Tricoul roşu)
 
1.Alberto Contador (Spania) 97p
2.Roberto Ferrari (Italia) 70p
3.Michele Scarponi (Italia) 59p
 
Clasament căţărători (Tricoul verde)
 
1.Alberto Contador (Spania) 24p
2.Jose Rujano (Venezuela) 24p
3.Branislau Samoilau (Belarus) 19p
 
Clasament tineri (Tricoul alb)
 
1.Roman Kreuziger (Cehia) 49:44:27
2.Francesco Masciarelli (Italia) +1:59
3.Steven Kruijswijk (Olanda) +2:56 

Citeşte mai multe despre:

alberto contador
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati