Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Marian Oprea, absent de la prima etapă a Diamond League din cauza paşaportului

Marian Oprea, absent de la prima etapă a Diamond League din cauza paşaportului

Marian Oprea, absent de la prima etapă a Diamond League din cauza paşaportului
07 Mai 2011   •   12:51

Marian Oprea nu a putut participa la prima etapă a ediţiei din acest an din Diamond League, care a avut loc la Doha, în Qatar, din cauza unor probleme cu paşaportul. În absenţa atletului român, campionul şi recordmanul mondial în sală, francezul Teddy Tamgho, a câştigat fără probleme proba de triplusalt, cu o săritură de 17,49 metri.

 
Sunt la Atena, cei de aici m-au sfătuit să nu mai fac deplasarea la Doha, întrucât puteam avea probleme din cauza paşaportului provizoriu. Aveam viză de Qatar, dar nu pe paşaportul expirat. Oricum, nu-mi propusesem un mare rezultat acum, vreau să intru progresiv în formă în perspectiva Mondialelor din august-septembrie. La viitorul concurs din Diamond League, de la Shanghai, pe 15 mai, voi fi prezent”, a declarat Oprea pentru Agerpres.
 
Cristina Casandra, care a luat startul în proba feminină de 3.000 de metri obstacole, s-a clasat pe locul 7, cursa fiind câştigată de kenyanca Milcah Chemos, care a stabilit şi cel mai bun rezultat mondial al anului, cu un timp de 9:16.44.
 
Câştigătoarea ediţiei de anul trecut a Diamond League, Allyson felic (SUA) s-a impus la 400 de metri, în timp ce proba masculină de 200 de metri a fost câştigată de un alt reprezentant al Statelor Unite, Walter Dix.
 
Germanul Malte Mohr a obţinut primul loc la săritura cu prăjina, cu un rezultat de 5,81 metri, campionul european Renaud Lavillenie (Franţa) clasându-se abia pe poziţia a patra.
 
În probele de semifond, 800 de metri masculin şi 1.500 de metri feminin, s-au impus kenyanul Asbel Kiprop, respectiv ucraineanca Anna Mişcenko, iar la lungime feminin primul loc a fost ocupat de americanca Funmi Jimoh, care a sărit 6,88 metri.

×
Subiecte în articol: Doha Qatar pasaport
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close