Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Mark Cavendish a câştigat etapa a cincea din Turul Franţei. Simon Gerrans rămâne în galben

Mark Cavendish a câştigat etapa a cincea din Turul Franţei. Simon Gerrans rămâne în galben

Mark Cavendish a câştigat etapa a cincea din Turul Franţei. Simon Gerrans rămâne în galben
de M.T.    |    03 Iul 2013   •   21:40

Britanicul Mark Cavendish a obţinut prima sa victorie în ediţia 100 a Turului Franţei, la finalul unei etape care l-a confirmat pe australianul Simon Gerrans ca purtător al tricoului galben.

Rutierul de 28 de ani de la Omega Pharma - Quick-Step s-a impus fără emoţii la sprint în faţa norvegianului Edvald Boasson Hagen (Team Sky) şi a slovacului Peter Sagan (Cannondale) şi a ajuns astfel la 24 de victorii de etapă în cea mai importantă competiţie ciclistă a lumii.

„Sunt superfericit. Am scăpat oarecum de presiune şi sper să urmeze şi alte victorii”, a spus Cavendish la finalul celei mai lungi etape de până acum, desfăşurate între Cagnes-sur-Mer şi Marseille, pe o distanţă de 228,5 km.

Team managerul echipei Omega Pharma, Patrick Lefevere, a recunoscut că etapa de miercuri a fost un obiectiv clar pentru Cavendish: „Mulţi sprinteri buni au câştigat la Marseille, iar Mark, care iubeşte istoria ciclismului, a vrut ca numele său să fie asociat cu acest oraş”.

În urma victoriei de astăzi, Cavendish a urcat pe locul 2 în clasamentul sprinterilor, tricoul verde fiind purtat în continuare de Peter Sagan, care are un avans de 35 de puncte în faţa britanicului.

În clasamentul general, australianul Simon Gerrans (Orica) rămâne lider pentru a doua zi la rând, fiind urmat de coechipierii săi Daryl Impey (Africa de Sud) şi Michael Albasini (Elveţia).

Deşi au existat două incidente pe final de cursă, în urma cărora mai mulţi rutieri au căzut, favoriţii Chris Froome (Sky) şi Alberto Contador (Saxo) au fost feriţi de probleme, astfel că distanţa dintre ei în clasamentul general rămâne de 6 secunde în favoarea britanicului.

Etapa a şasea, programată joi, se va desfăşura între Aix-en-Provence şi Montpellier, pe o distanţă de 176,5 km. Rutierii vor avea de trecut peste o singură căţărare de categoria a patra, la începutul zilei, astfel că Mark Cavendish se anunţă mare favorit pentru un al doilea succes consecutiv.

În cazul în care va câştiga, britanicul va ajunge la 25 de victorii în Turul Franţei, locul 3 în clasamentul all-time, la egalitate cu francezul Andre Leducq, dar în urma belgianului Eddy Merckx (34) şi a altui francez, Bernard Hinaut (28).

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close