Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Pablo Lastras a câştigat etapa a treia din Turul Spaniei şi a preluat tricoul roşu

Pablo Lastras a câştigat etapa a treia din Turul Spaniei şi a preluat tricoul roşu

Pablo Lastras a câştigat etapa a treia din Turul Spaniei şi a preluat tricoul roşu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    23 Aug 2011   •   11:02

Pablo Lastras s-a impus în etapa a treia din Turul Spaniei, desfăşurată între Petrer şi Totana, pe o distanţă de 163 de kilometri, şi a devenit noul lider al clasamentului general. Rutierul iberic de la Movistar a fost urmat de francezul Sylvain Chavanel şi de conaţionalul său Markel Irizar.

Etapa, deşi considerată una de plat, a avut programată o căţărare de categoria a treia pe final, mai mulţi favoriţi la clasamentul general, printre care Andrey Kashechkin, Steven Kruijswijk sau Denis Menchov, pierzând timp preţios, în timp ce sprinteri ca Mark Cavendish sau Peter Sagan au fost lăsaţi în urmă şi au pierdut şansa de a se bate pentru victorie.

Lastras şi-a construit succesul, al treilea al carierei în Vuelta, cu un atac pe ultima parte a ascensiunii, şi pe lipsa de comunicare între urmăritorii săi din evadare.

Etapa mi-a ieşit perfect. Am privit-o ca pe o clasică şi mi-a mers excepţional. Mâine poate voi pierde 30 de minute, dar nu mă interesează asta. Azi a fost ziua mea. Tricoul de lider e un premiu minunat. Am 27 de ani de când sunt în şa, de aceea acest tricou e un succes pentru cariera mea”, a declarat învingătorul la final.

Clasamentul general va suferi modificări importante după etapa a patra, de marţi, care este programată pe o distanţă de 170,2 kilometri, între Baza şi Sierra Nevada şi al cărei final este o căţărare de categorie specială, lungă de 23 de kilometri şi cu o pantă care, în unele locuri, trece de 8%.

×
Subiecte în articol: Turul Spaniei Vuelta
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close