Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Patru recorduri mondiale au picat marţi la Mondialele de Nataţie

Patru recorduri mondiale au picat marţi la Mondialele de Nataţie

Patru recorduri mondiale au picat marţi la Mondialele de Nataţie
Sursa foto: natatie
29 Iul 2009   •   13:30

Ziua de marţi la Campionatele Mondiale de nataţie de la Roma a fost una foarte spectaculoasă, cu nu mai puţin de cinci recorduri corectate. Doar unul dintre ele a fost nou record european, cel al rusoaicei Iulia Efimova la 100 de metri bras, celelalte patru fiind noi recorduri mondiale. Gemma Spofforth, Federica Pellegrini, Camerin Van der Burgh şi Paul Biedermann sunt cei care au obţinut cele mai bune performanţe din istorie.
Gemma Spofforth a stabilit marţi un nou record mondial la proba de 100 de metri spate, în finala probei, câştigând totodată medalia de aur. Timpul britanicei a fost 58 de secunde şi 12 sutimi, faţă de 58:48, vechiul record stabilit de rusoaica Anastasiva Zueva cu o zi înainte, în semifinale.
Recordul de la 200 de metri liber a picat şi el, italianca Federica Pellegrini îmbunătăţindu-şi propriul record, stabilit în martie anul acesta. Înotătoarea a înotat cei 200 de metri ai probei din semifinale în 1 minut, 53 de secunde şi 67 de sutimi, faţă de vechiul record de 1:54:47, potrivit Mediafax.
Sud-africanul Cameron Van der Burgh a stabilit un nou record mondial în semifinalele probei de 50 de metri bras. Înotătorul a parcurs lungimea bazinului în 26 de secunde şi 74 de sutimi, faţă de 26:89, cât reuşise brazilianul Felipe Franca da Silva în mai 2009.
Paul Biedermann este noul deţinător al recordului mondial la 200 de metri liber. Germanul a stabilit un nou timp de referinţă, de 1 minut şi 42 de secunde, bătând timpul lui Michael Phelps, care era 1:42:96, stabilit la JO de la Beijing, în 2008.
Iulia Efimova a stabilit un nou record european, la 100 de metri bras, rusoaica fiind a doua în finala probei, după americanca Rebecca Soni. Rusoaica a avut timpul de 1 minut, 5 secunde şi 41 de sutimi.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: record mondial
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close