Antena 3 CNN Sport Alte sporturi România a cucerit două medalii de bronz la Campionatul Mondial de judo de la Paris

România a cucerit două medalii de bronz la Campionatul Mondial de judo de la Paris

România a cucerit două medalii de bronz la Campionatul Mondial de judo de la Paris
de M.T.    |    24 Aug 2011   •   18:36

Andreea Chiţu şi Corina Căprioriu au adus primele medalii ale României la Campionatul Mondial de Judo, competiţie care se desfăşoară la Paris. cele două sportive au cucerit bronzul la 52, respectiv 57 de kilograme.

 
Andreea Chiţu şi-a început drumul spre medalia de bronz la categoria 52 de kilograme cu două victorii facile în faţa lui Kathrin Frey (Elveţia) şi Hui Song Jo (Coreea de Nord), apoi a învins-o pe sportiva braziliană Erika Mirand, locul 5 la ultima ediţie a Campionatelor Mondiale. 
 
Judoka româncă a obţinut apoi calificarea în semifinale, după ce s-a impus în faţa Laurei Gomez (Spania), însă nu a putut merge să se lupte pentru medalia de aur, fiind învinsă de japoneza Yuka Nishida.
 
În finala mică, Andreea Chiţu a întâlnit-o pe reprezentanta gazdelor, Priscilla Gneto, pe care a învins-o după prelungiri, aducând astfel prima medalie pentru România la Mondialele de la Paris.
 
La categoria 57 de kilograme, Corina Căprioriu le-a învins pe Chen-Ling Lien (Taiwan), Szandra Szogedi (Ghana) şi Joliane Melacon (canada), înainte de a pierde în sferturi în faţa japonezei Aiko Sato.
 
În recalificări, Căprioriu a trecut de Isabel Fernandez (Spania), apoi a câştigat meciul pentru medalia de bronz prin ippon în faţa americancei Marti Malloy.
 
Pentru ambele sportive, medaliile cucerite la Paris au fost primele la o ediţie de Campionat Mondial.
 
Tot miercuri au mai concurat şi alţi doi reprezentanţi ai României. La feminin, la 52 de kilograme, Ramona Enache a pierdut în primul tur în faţa rusoaicei Natalia Kuziutina, în timp ce în cadrul concursului masculin, la 73 de kilograme, Adrian Merge a fost învins în turul 2 de brazilianul Bruno Mendonca.

×
Subiecte în articol: paris Franta
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close