Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Rudel Obreja, revocat din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Box

Rudel Obreja, revocat din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Box

Rudel Obreja, revocat din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Box
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    24 Sep 2011   •   17:55

Adunarea Generală extraordinară a Federaţiei Române de Box, întrunită sâmbătă, la sediul ANST, a decis cu 48 de voturi pentru şi o abţinere revocarea preşedintelui Rudel Obreja.

 
Pentru ca Adunarea Generală să poată avea loc era nevoie de prezenţa a jumătate plus unu din cluburile afilite, respectiv 80 de cluburi, ceea nu s-a întâmplat la ora 10.00, la care a început şedinţa de la ANST. Biroul Federal al FRB, întrunit de urgenţă, a decis convocarea unei noi Adunări Generale pentru ora 10.45, de această dată nemaifiind nevoie de cvorum, membrii prezenţi putând vota, informează Mediafax.
 
Revocarea a fost decisă după ce lui Rudel Obreja nu a fost lăsat de cei din sală să ia cuvântul, deşi a cerut acest lucru în mai multe rânduri.
 
Tot ce s-a întâmplat astăzi este nul de drept pentru că doar preşedintele îl poate convoca. Asta este arătat foarte clar în adresa semnată de doamna Melinte, care spune că acea şedinţă este nestatutară. Tot ce s-a stabilit astăzi este nul de drept şi de aceea nu am nicio emoţie. Sunt preşedintele Federaţiei Române de Box şi voi fi şi după ce se va încheia şi procesul de la TAS. Mă gândesc să plec din fruntea federaţiei după ce câştig. Mai întâi voi avea o discuţie cu Adunarea Generală şi în funcţie de atitudinea lor voi lua o decizie. Dacă vor reveni la sentimente mai bune, poate mă voi răzgândi”, a declarat Obreja.
 
Preşedintele FRB i-a acuzat pe cei prezenţi la şedinţa de sâmbătă că fac parte din grupuri de presiune.
 
Oamenii care au fost astăzi în sală, o parte dintre ei sunt grupuri de presiune şi nu sunt cei care reprezintă într-adevăr cluburile care au performanţe. Tot ce s-a întâmplat aici e în mod clar sub incidenţa ilegalităţii. Sunt oameni care sunt opozanţii mei de multă vreme şi nu neg lucrul acesta, e dreptul lor să aibă o altă opinie. Dacă boxul românesc este unde este azi e pentru că oamenii stau pentru scandaluri şi nu să lucreaze în sălile de box”, a mai precizat oficialul.
 
De asemenea, în timpul Adunării Generale a fost primit un comunicat de la Congresul AIBA, prin care forul român era informat că s-a aprobat hotărârea Comitetului Executiv al AIBA de excludere a FRB din organismul internaţional, cu condiţia ca aceasta să devină efectivă după decizia TAS. Obreja a contestat la TAS decizia AIBA de a dezafilia FRB, iar TAS a suspendat această măsură până când va da o sentinţă în acest caz.
 
Adunarea Generală extraordinară de sâmbătă a fost convocată cu ocazia unui Birou Federal organizat în data de 9 septembrie. Mai mulţi membri ai Biroului Federal au decis atunci convocarea unei Adunări Generale Extraordinare, pentru a-l revoca din funcţie pe preşedintele Rudel Obreja.
 

×
Subiecte în articol: rudel obreja revocare
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close