Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Rudel Obreja s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte al FR de Box

Rudel Obreja s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte al FR de Box

Rudel Obreja s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte al FR de Box
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    25 Aug 2011   •   16:06

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a decis în cadrul şedinţei Biroului Federal, care s-a desfăşurat joi, să se autosuspende din funcţie şi să delege toate prerogativele sale secretarului general Nicolae Constantinescu.

 
De asemenea, s-a stabilit convocarea Adunării Generale pentru data de 28 octombrie, atunci când vor avea loc alegeri pentru preşedinţia federaţiei. Obreja va candida doar în cazul în care va avea câştig de cauză în litigiul cu AIBA, sentinţa în acest caz urmând să fie dată pe 21 septembrie de TAS.
 
Cu toate acestea, FRB riscă în continuare să fie dezafiliată de AIBA, ceea ce înseamnă că pugiliştii români nu vor putea participa la Jocurile Olimpice din 2012, deoarece forul mondial a impus ca termen limită pentru schimbarea lui Rudel Obreja data de 1 septembrie.
 
Obreja, care a precizat că nu se va implica în organizarea alegerilor şi nici în comisia de validare a candidaturilor, l-a atacat dur pe preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu, acuzândul de „vasalitate faţă de AIBA”.
 
În loc să ia apărarea federaţiilor naţionale pe care le patronează, el stă în genunchi în faţa forului internaţional din box. Face asta pentru că vrea să ajungă membru în Comitetul Internaţional Olimpic. E în stare să calce şi pe cadavre, numai să ajungă acolo”, a spus Obreja.

 

×
Subiecte în articol: rudel obreja box
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close