Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Rugbiul în şapte şi golful au devenit sporturi olimpice. Cel puţin pentru JO de la Rio de Janeiro

Rugbiul în şapte şi golful au devenit sporturi olimpice. Cel puţin pentru JO de la Rio de Janeiro

Rugbiul în şapte şi golful au devenit sporturi olimpice. Cel puţin pentru JO de la Rio de Janeiro
10 Oct 2009   •   14:39

Rugbiul în şapte şi golful au fost confirmate drept sporturi olimpice, începând cu Jocurile din 2016. Comitetul Internaţional Olimpic a votat în favoarea celor două sporturi pentru a deveni parte a programului de la Rio de Janeiro şi, eventual, din 2020.

"Felicitări ambelor federaţii. Aşteptăm o competiţie grozavă în 2016 şi 2020", a declarat Jacques Rogge, preşedintele CIO.

Rugbiul a avut 81 de voturi pentru şi opt împotrivă, în timp ce golful a avut 63 pentru şi 27 împotrivă.

Au existat şi proteste, Dick Pound din Canada declarând că cei 106 membri nu au avut şansa să voteze pentru alte cinci sporturi, printre care squash şi karate, care au fost excluse la începutul acestui an de conducerea CIO. "Nu ne-a fost permis să votăm pentru toate cele şapte sporturi. Este o greşeală şi nu este corect pentru celelalte cinci sporturi, iar pentru că nu ştim de ce s-a întâmplat aşa, acesta nu este un proces transparent", a spus Pound.

Ambele sporturi vor fi revizuite la o şedinţă CIO în 2017, la un an după Olimpiada de la Rio de Janeiro, pentru a se lua o decizie finală în vederea participării lor şi la JO din 2020.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: golf
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close