Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Sorin Socol a anunţat că se retrage din naţionala de rugby a României

Sorin Socol a anunţat că se retrage din naţionala de rugby a României

Sorin Socol a anunţat că se retrage din naţionala de rugby a României
17 Mar 2011   •   12:28

Cu două zile înainte de meciul cu Spania din Cupa Europeană a Naţiunilor, căpitanul echipei naţionale de rugby a României, Sorin Socol, şi-a făcut bagajele şi a părăsit cantonamentul reprezentativei.

Este momentul să mă retrag. Este o decizie pe care pe care trebuia să o iau mai de mult, dar am sperat că lucrurile se vor schimba”, a declarat Socol. Gestul a venit la numai câteva ore de la anunţul lui Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, care spusese într-o conferinţă de presă că Socol nu mai este căpitanul „stejarilor”: „Hotărârile sunt luate de către echipă, de către staff şi de către preşedinte. În acest moment, Sorin Socol este într-o scădere de formă, iar Cristian Petre, Ursache şi Popaîrlan sunt clar mai valoroşi la această oră. Echipa se face alegând dintre jucătorii care sunt în cea mai bună formă. În acest moment, jucătorii din linia a doua sunt mai în formă decât Sorin Socol. El este însă destul de aproape, face parte din lotul pentru meciul cu Spania, doar că nu va intra de la început”.

Sorin Socol a oferit mai mult amănunte într-o declaraţie pentru Adevărul. „Plecarea lui Serge Lairle a înrăutăţit lucrurile la naţională, iar eu nu sunt dispus să merg la Cupa Mondială ca într-o plimbare. Vreau sa obţinem mai mult decît o victorie”, a spus sportivul, care a negat că urmăreşte să devină antrenorul naţionalei: „Nu vreau să îl înlocuiesc pe Romeo Gontineac ca antrenor”.

Preşedintele FRR a dezvăluit joi dimineaţă că a avut o discuţie telefonică cu Socol. „Am discutat cu Sorin la telefon miercuri seara. Nu vreau însă să comentez nimic deoarece fiecare om este stăpân pe propriile decizii. Şi eu am trecut printr-un astfel de moment în 2003”, a declarat Alin Petrache pentru gsp.ro.

×
Subiecte în articol: rugby retragere România
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close