Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Spaniolul Contador evită haosul şi îşi menţine avansul în Criteriul Dauphine

Spaniolul Contador evită haosul şi îşi menţine avansul în Criteriul Dauphine

Spaniolul Contador evită haosul şi îşi menţine avansul în Criteriul Dauphine
08 Iun 2010   •   15:47


Alberto Contador a evitat un carambol şi a terminat în siguranţă în pluton, păstrându-şi tricoul de lider după prima etapă a Criteriului Dauphine, din Franţa.

Dublul campion al Turului Franţei, câştigător al prologului de duminică, a evitat problemele apărute cu 12 kilometri înainte de finiş. Spaniolul Haimar Zubeldia a fost unul dintre cei 50 de piloţi care s-au prăbuşit. Şi-a rupt braţul, o accidentare care mai mult ca sigur nu îi va permite rutierului de la RadioShack să participe la Turul Franţei de luna viitoare.

Slovenul Grega Bole a câştigat un sprint pentru a obţine victoria de etapă, ciclistul de la Lampre întrecându-l pe slovacul Peter Velits şi pe britanicul Geraint Thomas.

Spaniolul Contador participă la această cursă pentru a se încălzi pentru Turul Franţei, în timp ce alţi rivali din Marea Buclă, precum Lance Armstrong sau Andy Schleck din Luxemburg, au zis pas acestui eveniment pentru a participa la Turul Elveţie dintre 12 şi 20 iunie.

Etapa a doua va purta plutonul pe o distanţă de 177 de kilometri între Annonay şi Bourg St Andeol, cu patru căţărări pe parcurs.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: alberto contador
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close