Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Spaniolul Juan Jose Cobo a câştigat Vuelta 2011

Spaniolul Juan Jose Cobo a câştigat Vuelta 2011

Spaniolul Juan Jose Cobo a câştigat Vuelta 2011
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    12 Sep 2011   •   11:08

Juan Jose Cobo este surprinzătorul câştigător al Turului Spaniei, ediţia 2011. Rutierul iberic al echipei Geox nu era considerat favorit la începutul ultimului mare tur din acest an, dar victoria epică de pe Angliru şi evoluţia solidă de pe Peaa Cabarga, când a reuşit să-i facă faţă lui Christopher Froome, principalul său adversar, s-au dovedit suficiente pentru succesul final.

 
Pentru Cobo, victoria din Vuelta reprezintă cel mai important succes al carierei, până acum, sportivul de 30 de ani având în palmares doar un loc 3 în Turul Burgosului.
 
Am trecut prin momente dificile în ultimele luni, dar acum văd lucrurile diferit. Este un moment în care realizezi că munca dificilă pe care o faci şi sacrificiile merită în cele din urmă. Am ştiut că sunt în formă încă din Turul Burgosului, la începutul lunii august, dar am venit în Vuelta gândidu-mă să-i ajut pe Carlos Sastre şi Denis Menchov. Trei săptămâni mai târziu, sunt aici, la Madrid, şi vorbesc în calitate de câştigător al Turului Spaniei. Este incredibil”, a spus Cobo.
 
Podiumul clasamentului general a fost completat de doi rutieri de la Sky, britanicii Christopher Froome şi Bradley Wiggins.
 
Tricoul verde, al celui mai bun sprinter, a fost cucerit de olandezul Bauke Mollema, care l-a învins în chiar ultima etapă pe spaniolul Joaquim Rodriguez, în timp ce francezul David Moncoutie a plecat acasă cu tricoul alb cu buline albastre, al celui mai bun căţărător. În clasamentul pe echipe s-a impus Geox, urmată de Leopard-Trek şi Euskaltel.
 
Ultima etapă din Vuelta, a 21-a, desfăşurată pe o distanţă de 94,2 kilometri, între Circuito del Jarama şi Madrid, a fost câştigată de slovacul Peter Sagan, aflat la a treia victorie din actuala ediţie. Rutierul de la Liquigas i-a învins la sprintul din capitala Spaniei pe italienii Daniele Bennati şi Alessandro Petacchi.
 
Clasament final Turul Spaniei 2011
 
1.Juan Jose Cobo (Spania) 84:59:31
2.Christopher Froome (Marea Britanie) +0:13
3.Bradley Wiggins (Marea Britanie) +01:39
4.Bauke Mollema (Olanda) +02:03
5.Denis Menchov (Rusia) +03:48 

 

×
Subiecte în articol: Turul Spaniei Vuelta
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close