Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Turul Franţei: Chris Froome a obţinut a treia victorie de etapă şi şi-a mărit avansul la general

Turul Franţei: Chris Froome a obţinut a treia victorie de etapă şi şi-a mărit avansul la general

Turul Franţei: Chris Froome a obţinut a treia victorie de etapă şi şi-a mărit avansul la general
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    17 Iul 2013   •   20:44

Pare din ce în ce mai clar că un britanic va câştiga ediţia centenară a Turului Franţei. Chris Froome a obţinut a treia victorie de etapă, în contratimpul individual care s-a desfăşurat între Embrun - Chorges, pe o distanţă de 32 km, şi are acum un avans de peste patru minute şi jumătate în fruntea clasamentului general.

Etapa de miercuri a fost parcă făcută special pentru rutierul de la Sky. Un contratimp valonat, cu două căţărări de categoria a doua, în condiţiile în care Froome este cunoscut pentru forţa sa în astfel de condiţii. Iar britanicul a făcut exact ce se aştepta de la el.

Deşi la toate cele trei puncte intermediare se afla în spatele spaniolului Alberto Contador, Froome a terminat cu cel mai bun timp, 51 de minute şi 33 de secunde, fiind cu 9 secunde mai rapid decât rutierul de la Saxo.

Podiumul etapei a fost completat de un alt iberic, Joaquin Rodriguez (Katusha), care a sosit cu o întârziere de 10 secunde faţă de câştigător.

Chiar dacă a ratat prima sa victorie în actuala ediţie din Le Tour, Contador a reuşit să treacă peste olandezul Bauke Mollema şi să urce pe locul 2 în clasamentul general. Totuşi, şansele spaniolului de a obţine tricoul galben la Paris sunt extrem de mici, distanţa dintre el şi liderul Chris Froome fiind de 4 minute şi 34 de secunde.

Poziţia a treia la general este ocupată de coechipierul lui Contador de la Saxo, Roman Kreuziger, care are o întârziere de 4 minute şi 51 de secunde faţă de Froome.

Joi este programată etapa regină a acestei ediţii, între Gap şi legendarul Alpe D'Huez, care va fi urcat de două ori. În afară de cele două ascensiuni pe care se aşteaptă atacuri din partea rivalilor lui Froome, plutonul va trece pe parcursul celor 168,5 km peste alte patru căţărări, trei de categoria a doua şi una de categoria a treia.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close