Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Turul Franţei: Chris Froome şi-a consolidat tricoul galben după contratimpul câştigat de Tony Martin

Turul Franţei: Chris Froome şi-a consolidat tricoul galben după contratimpul câştigat de Tony Martin

Turul Franţei: Chris Froome şi-a consolidat tricoul galben după contratimpul câştigat de Tony Martin
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    11 Iul 2013   •   10:20

Aşa cum era de aşteptat, britanicul Chris Froome şi-a mărit avansul din fruntea clasamentului general al Turului Franţei după contratimpul individual desfăşurat în etapa a 11-a, între Avranches şi Mont-Saint-Michel, pe o distanţă de 33 km.

Rutierul de la Sky a încheiat pe locul doi, la 12 secunde în spatele câştigătorului, germanul Tony Martin (Omega Pharma), cronometrat în 36 de minute şi 12 secunde, însă la o distanţă apreciabilă de principalii săi rivali la tricoul galben.

Astfel, spaniolul Alejandro Valverde (Movistar), locul 2 la general, a avut o întârziere de două minute faţă de Froome şi acum se află la 3 minute şi 25 de secunde în spatele britanicului în clasamentul tricoului galben.

Nici Alberto Contador (Saxo) nu s-a descurcat mai bine, ibericul pierzând 2 minute şi 3 secunde faţă de rutierul de la Sky.

Totuşi, Contador reuşit să urce pe poziţia a patra la general, la 17 secunde în spatele olandezului Bauke Mollema (Belkin), ocupantul locului 3, dar la aproape 4 minute faţă de Froome.

Clasat pe locul 5 în etapa a 11-a, la 1 minut şi 31 de secunde de câştigător, polonezul Michal Kwiatkowski (Omega Pharma) a preluat din nou tricoul alb, al celui mai bun tânăr rutier din Le Tour, de la columbianul Nairo Quintana (Movistar), în faţa căruia îl pierduse în prima etapă de munte din actuala ediţie.

Joi va avea loc etapa a 12-a, între Fougeres şi Tours, pe o distanţă de 218 km, fiind de aşteptat ca victoria să fie din nou o afacere între sprinteri.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close