Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Turul Franţei e ca şi încheiat pentru Lance Armstrong. Andy Schleck, victorios în etapa a opta

Turul Franţei e ca şi încheiat pentru Lance Armstrong. Andy Schleck, victorios în etapa a opta

Turul Franţei e ca şi încheiat pentru Lance Armstrong. Andy Schleck, victorios în etapa a opta
12 Iul 2010   •   14:39

Lance Armstrong a declarat că speranţele lui de a câştiga pentru a opta oară Turul Franţei s-au risipit, după ce a pierdut aproape 12 minute în etapa a opta.

Armstrong a căzut de două ori în timpul cursei de 189 de kilometri dintre Station des Rousses şi Morzine-Avoriaz şi a pierdut foarte mult timp în raport cu liderii clasamentului general după prima etapă montană. "Turul meu s-a încheiat, dar voi rămâne în cursă. Mă voi bucura de ultimele curse din carieră, îmi voi ajuta echipa. Nu mă plâng. A fost o zi proastă după care îmi este aproape imposibil să mai revin. E greu din punct de vedere fizic", a declarat rutierul în vârstă de 38 de ani.

Andy Schlek a câştigat sprintul în faţa lui Samuel Sanchez, după ce cu un kilometru înainte de final a evadat dintr-un grup în care se afla şi favoritul Alberto Contador. Campionul en-titre nu s-a putut ţine după tânărul rutier luxemburghez astfel că acesta din urmă a câştigat 10 secunde în faţa spaniolului.

Lider în clasamentul general a devenit australianul Cadel Evans, care a preluat tricoul galben de la Sylvain Chavanel şi care are un avans de 20 de secunde în faţa lui Schleck şi peste un minut în faţa lui Contador. "Nu voiam să pierd prea multe secunde în faţa lui Andy, dar sunt bucuros că am terminat alături de Contador şi că am luat tricoul galben", a declarat Evans.

Luni este zi de odihnă în Turul Franţei, după care plutonul porneşte într-o etapă a noua de 205,4 kilometri, între Morzine-Avoriaz şi Saint-Jean-de-Maurienne. Această etapă are două căţărări de categoria întâi, Col de la Colombiere şi Col des Saisies, pentru ca apoi să apară şi prima căţărare de categorie specială a Turul Franţei 2010, Col de la Madeleine, cu finiş pe coborâre.

Rezultatele etapei a opta:
1. Andy Schleck (Lux/Saxo Bank) 4ore 54m 11s
2. Samuel Sanchez (Esp/Euskatel) acelaşi timp
3. Robert Gesink (Net/Rabobank) +10"
4. Roman Kreiziger (Cze/Liquigas) acelaşi timp
5. Alberto Contador (Esp/Astana) acelaşi timp

Clasamentul general:
1. Cadel Evans (Aus/BMC Racing) 37ore 57m 09s
2. Andy Schleck (Lux/Saxo Bank) +20"
3. Alberto Contador (Esp/Astana) +1'01"
4. Jurgen van den Broeck (Bel/Omega Pharma-Lotto) +1'03"
5. Denis Menchov (Rus/Rabobank) +1'10"
6. Ryder Hesjedal (Can/Garmin-Transitions) +01'11"
7. Roman Kreuziger (Cze/Liquigas) +01'45"
8. Levi Leipheimer (USA/Radioshack) +02'14"
9. Samuel Sanchez (Esp/Euskatel) +02'15"
10. Michael Rogers (Aus/HTC-Columbia) +02'31"

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Turul Frantei Lance Armstrong
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close