Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Turul Franţei: Luis Leon Sanchez câştigă etapa a opta, Nocentini păstrează tricoul galben

Turul Franţei: Luis Leon Sanchez câştigă etapa a opta, Nocentini păstrează tricoul galben

Turul Franţei: Luis Leon Sanchez câştigă etapa a opta, Nocentini păstrează tricoul galben
Sursa foto: Luis Leon Sanchez
11 Iul 2009   •   19:50

Etapa a opta din Turul Franţei ediţia 2009 a reprezentat parcurgerea distanţei dintre Andorra-La-Vella şi Saint-Girons, în Munţii Pirinei, ceea ce a însemnat întoarcerea pe teritoriul francez. Primul a trecut linia de sosire rutierul spaniol Luis Leon Sanchez, de la echipa Caisse d'Epargne, în 04:31:50. Tricoul galben, al liderului general, a rămas la italianul Nocentini, care l-a câştigat la sfârşitul etapei precedente.
176,5 kilometri a avut transeul pe care sportivii l-au parcurs sâmbătă, iar Sanchez a trecut primul linia de sosire, în faţa unui favorit al publicului, francezul Sandy Casar. Următorii rutieri clasaţi au fost Mikel Astarloza de la echipa Euskatel, rusul Vladimir Efimkin de la Ag2R şi Jose Joaquin Rojas de la Caisse d'Epargne.
Clasamentul general îl are încă pe italianul Rinaldo Nocentini de la Ag2R ca lider, urmând în clasament trei rutieri de la echipa Astana, Alberto Contador, Lance Armstrong şi Levi Leipheimer. Dacă tricoul galben nu şi-a schimbat purtătorul după acestă etapă, cel verde, al sprinterilor, a trecut de la britanicul Mark Cavendish la norvegianul Thor Hushovd, care are 117, cu 11 mai multe decât adversarul său.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close