Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Turul Spaniei: Bascul Igor Anton a câştigat la Bilbao, în etapa a 19-a

Turul Spaniei: Bascul Igor Anton a câştigat la Bilbao, în etapa a 19-a

Turul Spaniei: Bascul Igor Anton a câştigat la Bilbao, în etapa a 19-a
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.T.    |    10 Sep 2011   •   12:45

La revenirea Turului Spaniei în Ţara Bascilor după o pauză de 33 de ani, localnicul Igor Anton a reuşit să se impună, trecând primul linia de sosire în etapa a 19-a, desfăşurată între Noja şi Bilbao, pe o distanţă de 158,5 kilometri.

 
Rutierul de la Euskaltel a atacat cu 20 de kilometri înainte de final şi nu a mai putut fi ajuns de nici unul dintre adversarii săi, al doilea sosind italianul Marzio Bruseghin (Movistar), la 41 de secunde, în timp ce Dominik Nerz (Liquigas) a completat podiumul.
 
Clasamentul general nu a suferit niciomodificare, atât purtătorul tricoului roşu, Juan Jose Cobo, cât şi principalul său adversar, Christopher Froome, sosind în acelaşi timp, odată cu plutonul, la un minut şi 30 de secunde de învingător.
 
Prima victorie este întotdeauna specială, aşa cum s-a întâmplat când m-am impus pe Zoncolan, dar aceasta este cea mai importantă. Doar faptul că am fost în evadare, în faţa acestor fani şi a familiei mele, a meritat efortul, chiar dacă nu aş fi reuşit să câştig. A fost o Vuelta dificilă pentru mine, fiind nevoit să renunţ la lupta pentru clasamentul general, dar poate că această ediţie m-a învăţat mai multe lucruri decât cea de anul trecut”, a declarat Antn la final.
 
Etapa a 20-a va avea loc sâmbătă, între Bilbao şi Vitoria (185 de kilometri), plutonul urmând să treacă peste patru căţărări, două dintre ele de categoria întâi. Totuşi, finalul este programat pe plat, astfel că există puţine şanse ca ierarhia tricoului roşu să fie schimbată.

 

×
Subiecte în articol: Turul Spaniei Vuelta
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close