Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Turul Spaniei: Italianul Francesco Gavazzi a câştigat etapa a 18-a

Turul Spaniei: Italianul Francesco Gavazzi a câştigat etapa a 18-a

Turul Spaniei: Italianul Francesco Gavazzi a câştigat etapa a 18-a
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    09 Sep 2011   •   11:45

Francesco Gavazzi s-a impus în etapa a 18-a din Turul Spaniei, desfăşurată între Solares şi Noja, pe o distanţă de 174,6 kilometri, şi a salvat astfel participarea echipei Lampre la ediţia din acest an, echipa italiană având o evoluţie ştearsă până în acest moment.

 
Rutierul italian a fost urmat de belgianul Kristof Vandewalle (Quick Step) şi de francezul Alexandre Geniez (Skil–Shimano).
 
Deşi plutonul a sosit la peste şapte minute şi jumătate de învingător, însă clasamentul general nu a suferit nicio modificare, spaniolul Juan Jose Cobo fiind în continuare purtătorul tricoului roşu.
 
Joaquim Rodriguez a câştigat ambele sprinturi intermediare ale zilei şi râmâne pe primul loc în clasamentul pe puncte, obiectivul său secundar, după ce a eşuat în tentativa de a se impune la general.
 
Sunt foarte bucuros că am câştigat. Au fost mulţi ciclişti periculoşi în faţă, alături de mine, însă m-am descurcat bine şi am rămas cu resurse de energie după ce am trecut munţii. Când Vandewalle a accelerat pe final şi nimeni nu i-a replicat, mi-am dat seama că ceilalţi sunt obosiţi, aşa că am plecat după el. Este un rutier rapid, dar sprintul meu a fost perfect”, a declarat Gavazzi la finalul primei sale victorii într-un mare tur.
 
În etapa a 19-a, care va avea loc vineri, între Noja şi Bilbao (158,5 kilometri), Vuelta revine în Ţara Bascilor după 33 de ani, pauza fiind cauzată de protestele pentru independenţa regiunii. Plutonul va avea de trecut peste patru căţărări de categoria a doua şi a treia, ultima dintre ele fiind repertorită cu aproximatic 20 de kilometri înainte de final, astfel că n-ar fi exclus să existe schimbări în clasamentul general.

 

×
Subiecte în articol: Turul Spaniei Vuelta
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close