Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Turul Spaniei: Joaquim Rodriguez a câştigat etapa a 5-a. Chavanel rămâne lider la general

Turul Spaniei: Joaquim Rodriguez a câştigat etapa a 5-a. Chavanel rămâne lider la general

Turul Spaniei: Joaquim Rodriguez a câştigat etapa a 5-a. Chavanel rămâne lider la general
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.T.    |    25 Aug 2011   •   10:42

Echipa Katusha a obţinut cea de-a doua victorie consecutivă în ediţia din acest an a Turului Spaniei. După ce marţi Daniel Moreno reuşise să se impună la Sierra Nevada, miercuri, în etapa a 5-a, Joaquim Rodriguez a trecut primul linia de sosire la Valdepenas de Jaen, bifând al treilea succes al carierei în Vuelta.

 
Rutierul spaniol a fost urmat de Wouter Poels (Olanda) şi de coechipierul său, Daniel Moreno, în timp ce liderul clasamentului general, francezul Sylvain Chavanel, a sosit cu o întârziere de 31 de secunde, dar a reuşit să-şi păstreze tricoul roşu.
 
La startul etapei, a fost ţinut un moment de reculegere în memoria lui Xavier Tondo, fostul rutier al lui Movistar, care a decedat în luna mai la Sierra Nevada, în timp ce se antrena pentru Turul Franţei.
 
Echipa a făcut o treabă foarte bună încă o dată, dându-mi astfel şansa să mă bat pentru victorie. Desigur, forma în care mă aflu e excelentă, dar munca depusă în timpul antrenamentelor dinainte de Vuelta, în cantonamentul din Andorra, a fost menită să mă facă să nu uit că Turul Spaniei are trei săptămâni grele. Katusha nu a ascuns niciodată faptul că suntem aici pentru a câştiga clasamentul general, dar suntem conştienţi că mai avem încă multe etape, iar rivalii noştri sunt puternici şi bine organizaţi”, a declarat Rodriguez la finalul etapei.
 
Deşi mai are doar un avans de 9 secunde în fruntea clasamentului general, francezul Sylvain Chavanel anunţă că nu intenţionează să renunţe uşor la tricoul roşu: „Pe final am fost obosit şi am abordat ultima căţărare greşit. Totuşi, am avut puterea să mă agăţ, ştiind că am un minut în faţa lui Purito. Am reuşit deoarece am tricoul roşu şi sunt mândru să îl port într-o Vuelta făcută pentru căţărători. Vreau să mă bucur de fiecare zi în roşu, dar mi-ar plăcea mult să păstrez tricoul până la contratimpul de la Salamanca”.
 
Etapa a 6-a va avea loc joi, între Ubeda şi Cordoba, pe o distanţă de 193,4 kilometri, pe parcurs plutonul fiind nevoit să treacă peste o căţărare de categoria a doua, la Alto del Catorce. Finalul este însă pe plat, astfel că nu ar fi exclus un sprint pentru desemnarea învingătorului.

 

×
Subiecte în articol: Vuelta Turul Spaniei
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close