Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Turul Spaniei: Joaquim Rodriguez a câştigat etapa a 8-a şi a preluat tricoul roşu

Turul Spaniei: Joaquim Rodriguez a câştigat etapa a 8-a şi a preluat tricoul roşu

Turul Spaniei: Joaquim Rodriguez a câştigat etapa a 8-a şi a preluat tricoul roşu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    28 Aug 2011   •   11:10

Joaquim Rodriguez s-a impus în etapa a 8-a din Turul Spaniei, desfăşurată între Talavera de la Reina şi San Lorenzo de El Escorial, şi a preluat tricoul roşu, cel al liderului din clasamentul general. 

 
Rutierul echipei Katusha, aflat la al doilea succes în actuala ediţie, a accelerat pe final şi i-a învins fără probleme pe italianul Michele Scarponi, sosit cu o întârziere de 9 secunde, şi pe olandezul Bauke Mollema.
 
Cunoaşteam cursa, iar acest lucru mi-a folosit. Am venit în recunoaştere în luna iulie, alături de Dani Moreno, care locuieşte în apropiere, şi asta m-a ajutat să câştig. Ştiam unde trebuie să-mi impun ritmul, unde să stau în şa pe fals plat şi unde să accelerez din nou”, a declarat Rodriguez, care este conştient de faptul că îl aşteaptă câteva zile grele: „Trebuie să scot maximum din astfel de etape şi să obţin cât mai multe secunde de bonificaţie, pentru că la contratimp voi pierde cel puţin două minute şi jumătate în faţa unor rutieri precum Bradley Wiggins sau Janez Brajkovic. Voi încerca să-mi măresc avansul duminică”.
 
În afara fostului lider la general, francezul Sylvain Chavanel, marele învins al zilei a fost italianul Vincenzo Nibali, câştigătorul Vueltei de anul trecut, care a pierdut timp preţios în raport cu Rodriguez, de care îl despart acum 45 de secunde în clasamentul general.
 
Ziua de sâmbătă a adus şi trei abandonuri în pluton. Implicaţi într-o căzătură în etapa de vineri, polonezul Michal Golas şi americanul Tyler Farrar nu au mai putut continua cursa, deşi acesta din urmă a rulat aproximativ 30 de kilometri în etapa a 8-a, în timp ce spaniolul Oscar Freire a preferat să se retragă pentru a se putea pregăti de Campionatele Mondiale din Danemarca.
 
Etapa a 9-a, care va avea loc duminică, între Villacastin şi Sierra de Bejar (183 de kilometri), este de aşteptat să producă noi schimbări în ierarhia generală, finalul având programată o căţărare de categorie specială, lungă de 10 kilometri şi o pantă medie de 7,4%.

 

×
Subiecte în articol: Turul Spaniei Vuelta
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close