Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Turul Spaniei: Juan Jose Cobo s-a impus pe Angliru şi a preluat tricoul roşu

Turul Spaniei: Juan Jose Cobo s-a impus pe Angliru şi a preluat tricoul roşu

Turul Spaniei: Juan Jose Cobo s-a impus pe Angliru şi a preluat tricoul roşu
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.T.    |    05 Sep 2011   •   10:59

Cu o săptămână înainte de finalul Turului Spaniei, Juan Jose Cobo a devenit liderul clasamentului general şi principalul favorit la victorie, după ce s-a impus de o manieră impresionantă pe Angliru, una dintre cele mai grele căţărări din ciclism.

Rutierul iberic al echipei Geox a declanşat un atac devastator cu şase kilometri înainte de finalul etapei a 15-a, desfăşurată duminică, şi nu a mai putut fi ajuns de niciun adversar. Cobo a obţinut astfel la 30 de ani cel mai important succes al carierei, fiind urmat de olandezul Wouter Poels şi de rusul Denis Menchov, ambii sosiţi la 48 de secunde de învingător.

Marii învinşi ai zilei au fost fostul purtător al tricoului roşu, britanicul Bradley Wigginas, care a pierdut un minut şi 21 de secunde faţă de Cobo, şi câştigătorul de anul trecut, Vincenzo Nibali, italianul dezamâgind în ambele etape montane din weekend şi nemaiavând şanse nici măcar la podium în 2011.

Sunt încântat, este o zi fantastică, cea mai frumoasă din cariera mea. Căţărarea nu mi s-a potrivit, dar m-am simţit bine încă din primii kilometri, aşa că am decis să atac. Nu ştiam dacă voi rezista până la final, deoarece Angliru este o ascensiune teribilă, însă mi-am mărit avansul metru după metru şi astfel am prins încredere. Nu ştiu dacă am câştigat cursa, tot ce ştiu e că mai urmează o săptămână şi trebuie să mă recuperez”, a declarat Cobo, aflat la al doilea succes de etapă al carierei în Vuelta, după cel din 2009.

În clasamentul general, Cobo a devenit lider cu un avans de 20 de secunde în faţa lui Christopher Froome şi de 46 de secunde în raport cu Bradley Wigginas, care spune că nu a renunţat încă la gândul unei victorii la Madrid.

Sunt foarte dezamăgit. Înainte de ultima ascensiune am avut probleme mecanice, însă am putut reveni în primul grup. Apoi, pe Angliru, Juan Jose Cobo a arătat că este cel mai puternic. Eu am încercat să rulez într-un ritm al meu şi să limitez pierderile, însă totul a devenit foarte greu pe pantele abrupte ale lui Angliru. Cu toate acestea, eu şi Christopher Froome ne aflăm în continuare pe podium, ceea ce demonstrează că Vuelta încă nu s-a încheiat. Sunt de părere că avem în continuare şanse mari la prima poziţie”, a precizat Wiggins.

Luni este zi de pauză în Turul Spaniei, care se va relua marţi cu etapa a 16-a, între Villa Romana La Olmeda şi Haro (188,1 kilometri), una în care sprinterii vor avea din nou ocazia de a ieşi în faţă şi a se lupta pentru victorie.


×
Subiecte în articol: Turul Spaniei Vuelta
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close