x close

Un jucător a fost depistat pozitiv la Cupa Mondială de rugby din Noua Zeelandă

de M.T.    |    08 Dec 2011   •   10:16
Un jucător a fost depistat pozitiv la Cupa Mondială de rugby din Noua Zeelandă 415 Foto: Intact Images/EPA

Un jucător a cărui identitate nu a fost dezvăluită a fost depistat pozitiv la Cupa Mondială de rugby din Noua Zeelandă, a anunţat, miercuri, IRB.

 
Oficialii IRB au explicat că este vorba despre un jucător de la una dintre cele 12 echipe eliminate în faza grupelor şi că substanţa găsită în copul său este un analgezic.
 
Substanţa detectată este un produs considerat narcotic (antidurere) şi face parte din lista produselor interzise de Agenţia Mondială Antidoping. Jucătorul şi federaţia au fost informate, sportivul fiind suspendat provizoriu în aşteptarea audierii, care este iminentă", a precizat IRB, conform Mediafax.
 
IRB şi membrii său au o politică de toleranţă zero în privinţa dopingului în rugby, iar programul nostru de testare a tutuor celor 20 de echipe participante la Cupa Mondială, atât înainte, cât şi în timpul turneului subliniază angajamentul nostru în această direcţie”, a declarat Tim Ricketts, responsabilul anti-doping din IRB, citat de Reuters.
 
Conform IRB, în timpul competiţiei din Noua Zeelandă, au fost efectuate 216 teste de urină şi au fost colectate 76 de eşantioane de sânge.
 

Citeşte mai multe despre:

Cupa Mondiala de rugby Noua Zeelanda
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati