Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Uniunea Cicliştilor cere anchetarea lui Alberto Contador. Spaniolul ar putea fi suspendat doi ani

Uniunea Cicliştilor cere anchetarea lui Alberto Contador. Spaniolul ar putea fi suspendat doi ani

Uniunea Cicliştilor cere anchetarea lui Alberto Contador. Spaniolul ar putea fi suspendat doi ani
09 Noi 2010   •   10:45

Forul mondial al ciclismului, UCI, a cerut Federaţiei Spaniole să înceapă procedurile disciplinare împotriva câştigătorului Turului Franţei, Alberto Contador.

Triplul campion, în vârstă de 27 de ani, a fost depistat pozitiv pentru o substanţă interzisă în timpul cursei din acest an, dar susţine că a fost victima unor mâncăruri contaminate. Spaniolul a fost suspendat provizoriu ca o consecinţă.

Dacă rezultatul testului este menţinut, atunci Contador ar putea rămâne fără victoria în Marea Buclă din 2010 şi ar putea primi o suspendare de doi ani. UCI testează rutierii în timpul TUrului, dar autorităţile naţionale sunt responsabile pentru conducerea investigaţiilor şi sancţionări.

Dacă Federaţia spaniolă decide să nu îl pedepsească pe Contador, UCI şi WADA pot face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Federaţia spaniolă are la dispoziţie două zile pentru a-l informa pe Contador de deschiderea procedurii, care trebuie încheiată în termen de o lună, decizia fiind aşteptată pentru finalul anului.

Singurul alt câştigător al Turului care a rămas fără victorie din cauza dopajului a fost Floyd Landis în 2006. "UCI a contactat Federaţia din Spania şi a cerut să pornească procedurile disciplinare împotriva lui Contador", a declarat purtătorul de cuvânt al UCI, Enrico Carpani.


×
Subiecte în articol: alberto contador Turul Frantei
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close