Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Yelena Isinbayeva a stabilit un nou record mondial în sală la săritura cu prăjina

Yelena Isinbayeva a stabilit un nou record mondial în sală la săritura cu prăjina

Yelena Isinbayeva a stabilit un nou record mondial în sală la săritura cu prăjina
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    24 Feb 2012   •   11:03

Rusoaica Yelena Isinbayeva, campioana olimpică en titre la săritura cu prăjina, a stabilit un nou record mondial indoor în această probă - 5,01 metri - în cadrul unui concurs desfăşurat joi în Suedia, la Stockholm.

Atleta de 29 de ani, aflată la primul succes după ce a cucerit aurul olimpic la Beijing, a îmbunătăţit vechiul record cu un centimetru. Isinbayeva este şi deţinătoarea celei mai bune performanţe în aer liber, 5,06 metri.

În concursul de la Stockholm, rusoaica a câştigat cu o săritură cu aproape 30 de centimetri mai bună decât cea a următoarei clasate, britanica Holly Bleasdale, care a reuşit doar 4,72 metri.

A fost seara mea, iar corpul a răspuns pozitiv. Nu am făcut altceva decât să mă bucur de întrecere şi sunt încântată de performanţa pe care am reuşit-o”, a declarat Isinbayeva.

Sportiva din Rusia este convinsă că acesta este doar startul recuperării sale totale şi anunţă şi alte recorduri în viitor: „Antrenorul meu m-a ajutat să înţeleg care îmi este adevăratul nivel. Data viitoare, voi ridica ştacheta cu trei sau patru centimetri, nu doar cu unul”.

În cadrul aceleiaşi gale, cubanezul Dayron Robles a câştigat proba de 60 de metri garduri, profitând de descalificarea chinezului Liu Xiang, din cauza unui start furat.


×
Subiecte în articol: record mondial Stockholm
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close