Antena 3 CNN Sport CTP, contrariat de ce a păţit Halep: "Se poate, așa, din senin, fără să fac nimic?"

CTP, contrariat de ce a păţit Halep: "Se poate, așa, din senin, fără să fac nimic?"

Cristian Tudor Popescu, un pasionat de tenis şi jucător al acestui sport, s-a arătat impresionat de ce a păţit Simona Halep pe teren, după incidentul nefericit de la Italian Open, acolo unde a suferit o fractură musculară de stres.

CTP, contrariat de ce a păţit Halep: "Se poate, așa, din senin, fără să fac nimic?"
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    14 Mai 2021   •   11:41

CTP spune că după o viaţă de peste 50 de ani în tenis, el nu a mai văzut ceva asemănător cu ce a păţit Halep. În plus, precizează că ştia de fractura de stres, dar nici măcar nu i se părea posibilă ruptura musculară de stres.

"Despre trup și suflet în tenis 

CTP: În jumătate de veac în tenis, n-am văzut ceva asemănător cu ce i s-a întâmplat Simonei - ruptură musculară de stres nu mi se părea posibilă

Într-o viață de peste jumătate de veac în tenis, n-am văzut ceva asemănător cu ce i s-a întâmplat Simonei. Știu că există fractură de stres – Horia Tecău a avut așa ceva la laba piciorului – dar ruptură musculară de stres nu mi se părea posibilă. 

Adică, fără să faci vreo mișcare deosebită, fără sprint, frână sau șpagat, mergând sau stând pur și simplu pe teren, să plesnească mușchiul. Lacrimile, pe care i le-am văzut cu toții prima dată Simonei, le înțeleg – durerea e cruntă și a mai fost și uluiala, și sentimentul nedreptății: "Se poate, așa, din senin, fără să fac nimic?".

Cauza care a dus la cedarea "din senin" a gambei Simonei cred că este enorma acumulare de eforturi din organismul acestei fete micuțe în decursul celor aproape 10 ani în care s-a menținut, cu o constanță ieșită din comun în istoria tenisului, în top 10 și top 5 mondial. 

A înfruntat mai mereu adversare mult mai înalte și mai puternice decât ea, a făcut față loviturilor ca din tun și meciurilor întinse pe ore întregi, a jucat mult, pentru că a atins de atâtea ori fazele finale ale turneelor. 

CTP: Cauza care a dus la cedarea "din senin" a gambei Simonei cred că este enorma acumulare de eforturi din organism

O mare jucătoare, cu un fizic asemănător, Justine Henin, a fost îngenuncheată de accidentări la 27 de ani. Firava și îndemânatica Agnieszka Radwanska a fost nevoită să abandoneze la 29 de ani. Nu ne rămâne decât să sperăm că spiritul Simonei Halep va reuși încă o dată să-i împingă trupul mai departe.

Nu pot să închei această însemnare despre Simona fără a mărturisi că m-a impresionat profund ce-a făcut marea campioană Angelique Kerber: n-a părăsit terenul decât în spatele Simonei dusă pe brațe, purtându-i termobagul", a scris Cristian Tudor Popescu, pe pagina de Facebook.
 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close