Argentina - Mexic 3-1. Tevez îşi califică echipa în sferturile de finală

27 Iun 2010   •   23:22
Argentina - Mexic 3-1. Tevez îşi califică echipa în sferturile de finală

Argentina s-a calificat, duminică, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, unde va întâlni Germania într-o reeditare a unei partide din aceeaşi fază de la ediţia precedentă a turneului. Echipa lui Diego Maradona a trecut uşor de Mexic, dar nord-americanii vor contesta mult timp primul gol marcat de Argentina, după o fază în care Tevez a fost într-un ofsaid evident.

Două echipe latino-americane, favorita Argentina şi ambiţioasa Mexic, îşi disputau pe Soccer City din Johannesburg un loc în primele opt formaţii ale lumii. Partida a început bine pentru mexicani, care le-au pus mari probleme unor jucători argentinieni parcă deconcentraţi.


Salcido a fost autorul unei ocazii imense în minutul 8, când a trimis o "fogla secca" superbă de la 30 de metri, care a lovit însă doar bara porţii lui Romero. Guardado a trecut şi el pe lângă gol, iar din acest moment Argentina apus stăpânire pe joc. Sudamericanii au şi reuşit să marcheze în minutul 26, când Messi a trimis spre poartă, iar Tevez a deviat în plasă din apropiere. Ofsaid clar, iar mexicanii au văzut pe tabelă reluările, linşându-l aproape pe arbitrul asistent care nu ridicase fanionul. "Centralul" Rosetti a decis să meargă pe mâna colegului său, iar Argentina conducea cu 1-0.


Din acest moment, jocul "albicelestilor" a mers strună, iar Higuain a dus scorul la 2-0 în minutul 33. Greşeala i-a aparţinut fundaşului mexican Osorio, care a pasat la adversar, iar Higuain a finalizat fără greutate, din apropierea porţii. Echipa lui Maradona ar mai fi putut marca până la finalul reprizei, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.


Repriza a doua a adus încă un gol argentinian, din partea lui Carlitos Tevez, care a străfungerat poarta lui Perez cu un şut de la 25 de metri. Văzuţi cu calificarea "în sac", jucătorii argentinieni au redus mult turaţia motoarelor, iar acest lucru s-a văzut spre finalul partidei. În minutul 72, mexicanul Javier Hernandez, recent cumpărat de Manchester United, l-a făcut din preluare pe Demichelis la limita careului mare şi l-a învins pe Romero cu un şut plasat aproape de vinclu.

Argentina nu mai putea pierde, însă, o calficare care o trimite într-o partidă foarte captivantă în sferturile de finală contra Germaniei. Partida se anunţă drept una dintre cele mai interesante de la această Cupă Mondială, între două dintre echipele foarte ofensive şi atrăgătoare prin jocul lor ofensiv.

Formaţiile de joc:
Argentina: 22. Romero - 15. Otamendi, 2. Demichelis, 4. Burdisso, 6. Heinze - 20. M. Rodriguez (23. Pastore '87), 14. Mascherano, 7. Di Maria (17. Jonas '79) - 11. Tevez (Veron '69), 10. Messi, 9. Higuain. Antrenor: Diego Armando Maradona.
Mexic: 1. O. Perez - 5. Osorio, 2. F. Rodriguez, 4. Marquez, 3. Salcido - 16. Juarez, 6. Torrado, 18. Guardado (9. Franco '61) - 21. Batista (7. Barerra '46), 17. Dos Santos - J. Hernandez. Antrenor: Javier Aguirre.

Antena3.ro

Parteneri
x close