Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Ghana în sferturile Cupei Mondiale după 2-1 în prelungiri cu Statele Unite

Ghana în sferturile Cupei Mondiale după 2-1 în prelungiri cu Statele Unite

Ghana în sferturile Cupei Mondiale după 2-1 în prelungiri cu Statele Unite
27 Iun 2010   •   00:00

Statele Unite şi Ghana jucau sâmbătă cea de-a doua optime de finală a Cupei Mondiale, într-o reeditare a unui meci din grupe din Germania 2006. În urmă cu patru ani, africanii se impuseseră cu 2-1, iar partida de la Rustenburg a început, de asemenea, foarte bine pentru echipa lui Milovan Rajevac.


Obisnuiţi să primească gol în începuturile de meci, cum se întâmplase şi cu Anglia sau Slovenia, americanii s-au văzut conduţi în minutul 5. Clark a pierdut mingea în propria jumătate, ghanezii i-au pasat lui Kevin-Prince Boateng, iar acesta a fugit drept la ţintâ, învângându-l pe Howard cu un şut excelent plasat la coltul scurt.


Din acest moment, ghanezii s-au limitat să încerce execuţii frumoase în ofensivă şi au irosit toate acţiunile de atac, în timp ce Statele Unite au construit cu asiduitate, fără însă să aibă destulă luciditate în atac.


Bob Bradley a mutat la pauză şi, după ce în introdusese în teren în minutul 31 pe Edu, l-a trimis şi pe Feilhaber pentru repriza a doua. Rezultatele s-au văzut imediat, iar Ghana a avut mari probleme în apărare. Feilhaber ar fi putut înscrie în minutul 48, dar Kingston i-a respins şutut cu dificultate. Altidore i-a pus şi el mingea pe tavă lui Feilhaber, dar acesta a ratat şutul.


Americanii au revenit în joc în minutul 62, când Dempsey şi-a făcut excelent loc pe lângă Mensah şi a pătruns în careu, obligându-l pe ghanez să îl faulteze. Penalty acordat de Viktor Kassai, iar Landon Donovan a transformat în gol, cu ajutorul bării din dreapta.


Americanii au continuat atacurile, cu mai multă prudenţă, dar Michael Bradley a ratat din situaţie de singur cu Kingston. Altidore, care nu a arătat nimic din ce se aştepta de la el la acest turneu final, a rezistat excelent la minge în duelul cu un fundaş advers în minutul 79, dar a şutat din cădere pe lângă poartă. În cele din urmă, scorul de 1-1 s-a menţinut până la finalul celor 90 de minute.

Prelungirile au început execrabil pentru americani, care au primit gol încă din minutul 93. Asamoah Gyan a fost angajat bine pe contraatac, a rezistat duelului cu Bocanegra şi l-a învins cu sânge rece pe Howard, pentru 2-1. Acest lucru le-a tăiat mult din avânt jucătorilor din Statele Unite, care nu au reuşit să îşi revină până la finalul prelungirilor şi să înscrie golul izbăvitor.
Ghana merge, astfel, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale şi va întâlni în turul următor Uruguay pentru un loc în semifinale. Americanii sunt, în schimb, eliminați de la turneul din Africa de Sud cu sentimentul că ar fi putut realiza mai multe.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CM2010 Ghana
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close