Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Meciul zilei la Cupa Mondială: Germania - SUA

Meciul zilei la Cupa Mondială: Germania - SUA

Meciul zilei la Cupa Mondială: Germania - SUA
de M.T.    |    26 Iun 2014   •   16:59

Faza grupelor de la Cupa Mondială din Brazilia se încheie astăzi, odată cu ultimele meciuri din grupele G şi H, Belgia fiind singura echipă deja calificată în optimile de finală.

Toţi ochii vor fi însă aţintiţi asupra partidei dintre Germania şi Statele Unite, care se va disputa la Recife, începând cu ora 19. Ambele echipe ar merge mai departe în cazul unui rezultat de egalitate, iar suspiciunile că vom asista la un astfel de scenariu sunt alimentate de faptul că pe banca americanilor stă germanul Jurgen Klinsmann. Mai mult decât atât, actualul antrenor al naţionalei germane, Joachim Low, a fost secundul lui Klinsmann în perioada în care acesta a pregătit Die Mannschaft.

Cu toate acestea, din ambele tabere au venit asigurări că ierarhia finală din grupa G se va decide doar pe teren şi că celelalte două echipe care luptă pentru calificare, deşi cu şanse mici, Portugalia şi Ghana, nu ar trebui să aibă motive de îngrijorare din această cauză.

„Nu ne este caracteristic să jucăm pentru un egal. Vrem să câştigăm acest meci, aşa cum am făcut-o şi în preliminarii cu Panama, astfel că Mexic s-a putut califica”, a declarat fundaşul dreapta american Fabian Johnson.

Afirmaţiile jucătorului de 26 de ani au fost întărite de Klinsmann, singurul antrenor de la această ediţie a Cupei Mondiale care va fi adversar al ţării sale: „Vom aborda meciul determinaţi şi foarte concentraţi. Vrem să fim foarte agresivi şi să facem viaţa grea Germaniei. Personal, nu am nimic de demonstrat, dar vom încerca să învingem şi credem că o putem face”.

Pentru germani nu este prima oară când se află într-o astfel de situaţie. La Cupa Mondială din 1982, într-un meci suspect, Germania de Vest a învins Austria cu 1-0, rezultat în urma căruia ambele echipe s-au calificat în faza următoare, în timp ce Algeria a fost eliminată, deşi obţinuse două victorii în grupă. În urma scandalului declanşat atunci, FIFA a decis ca meciurile din ultima etapă a grupelor să se desfăşoare la aceeaşi oră.

Acum, egalul ar fi rezultatul de pe urma căruia ar beneficia atât germanii, cât şi americanii, echipa lui Low terminând pe primul loc, datorită golaverajului. În acest caz, partida dintre Ghana şi Portugalia, care va avea loc la Brasilia, ar conta doar pentru palmares.

O victorie a Germaniei sau a Statelor Unite ar păstra suspansul în privinţa calificării, condiţia fiind ca celălalt meci al grupei să nu se termine la egalitate. Totuşi, chiar şi în cazul unui succes, Portugalia are cele mai mici şanse de a merge mai departe, din cauza golaverajului slab, -4.

În grupa H, la Sao Paolo, Belgia întâlneşte Coreea de Sud, începând cu ora 23, şi are nevoie de o remiză pentru a-şi asigura primul loc. Tot o remiză i-ar putea fi suficientă şi Algeriei, care va întâlni Rusia la Curitiba, pentru a trece în premieră de faza grupelor la Cupa Mondială.

În schimb, Rusia italianului Fabio Capello are doar varianta victoriei, la fel ca şi Coreea de Sud, însă şansele asiaticilor de a se califica sunt mai degrabă teoretice.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close