Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Statele Unite pierd meciul cu Germania, dar se califică în optimile de finală ale Cupei Mondiale. Victorie de palmares pentru Portugalia

Statele Unite pierd meciul cu Germania, dar se califică în optimile de finală ale Cupei Mondiale. Victorie de palmares pentru Portugalia

Statele Unite pierd meciul cu Germania, dar se califică în optimile de finală ale Cupei Mondiale. Victorie de palmares pentru Portugalia
de M.T.    |    26 Iun 2014   •   21:05

Suspiciunile legate de meciul Germania - SUA s-au dovedit nefondate. Naţionala pregătită de Joachim Low a câştigat partida disputată la Recife cu 1-0 şi a terminat pe primul loc în grupa G a Cupei Mondiale.

În ciuda înfrângerii, americanii s-au calificat în faza următoare, pentru că, la Brasilia, Portugalia a învins Ghana doar cu 2-1 şi a părăsit competiţia din cauza golaverajului mai slab.

Germania - SUA 1-0

Pe o ploaie pe alocuri torenţială, care a produs inundaţii la Recife şi părea chiar să pună în pericol desfăşurarea meciului, Germania a forţat atât cât a fost nevoie pentru a-şi asigura primul loc în grupă.

Elevii lui Joachim Low s-au aşezat în jumătatea adversă de teren încă din startul partidei, având o posesie zdorbitoare. În primul sfert de oră, americanii au atins cu greu mingea, iar atunci când au făcut-o, au fost incapabili să lege mai mult de două-trei pase. Dominarea germană a fost însă una sterilă, fără ocazii importante la poarta lui Tim Howard, obligat să intervină o singiră dată, la un şut slab şi central al lui Mesut Ozil.

Unciul gol al întâlnirii a venit în minutul 54 şi a fost marcat de Thomas Muller, care astfel i-a egalat pe Neymar şi Lionel Messi în clasamentul marcatorilor de la actualul turneu final. Jucătorul lui Bayern Munchen a trimis mingea în poartă cu un şut superb de la 16 metri, după ce Howard reuşise iniţial să respingă lovitura de cap a lui Benedikt Howedes.

Pentru a evita orice surpriză neplăcută la celălalt meci din grupă, americanii erau obligaţi să egaleze şi au început să fie mai prezenţi în joc, însă fără a reuşi să fie periculoşi. De altfel, echipa lui Jurgen Klinsmann a terminat partida fără a trage vreun şut pe poartă, dar victoria la limită a Portugaliei a ajutat-o să obţină calificarea în faza următoare.

Portugalia - Ghana 2-1




Portugalia pleacă de la Cupa Mondială cu o victorie, iar Cristiano Ronaldo a reuşit în cele din urmă să înscrie, dar echipa pregătită de Paulo Bento şi marele ei star se numără printre dezamăgirile acestei ediţii.

De cealaltă parte, după ce la precedentele două turnee finale a trecut de fiecare dată de grupe, iar în urmă cu patru ani a fost foarte aproape de semifinale, Ghana încheie competiţia din Brazilia fără victorie şi pe ultimul loc în grupă.

Primele 25 de minute ale partidei au fost un duel de la distanţă între vedetele celor două echipe. Cristiano Ronaldo a avut trei ocazii bune de a deschide scorul, în timp ce Asamoah Gyan a ratat două şanse excelente de a-şi aduce echipa în avantaj.

Deschiderea scorului a venit în minutul 30, când centrarea lui Miguel Veloso a fost trimisă în propria poartă de John Boye, care a fost la un pas să recidiveze în finalul primei reprize, când a respins o minge din propriul careu la o palmă de vinclu.

Ghana a egalat în minutul 56, prin Gyan, care l-a învins pe Beto cu o lovitură de cap din câţiva metri, după o centrare superbă a lui Kwadwo Asamoah. Căpitanul ghanezilor a reuşit astfel al şaselea său gol la Cupa Mondială şi a devenit jucătorul african cu cele mai multe goluri la turneele finale, depăşindu-l pe celebrul camerunez Roger Milla, care a înscris de cinci ori.

La 1-1, şi cu Germania conducând SUA la Recife, africanilor le era suficient un gol pentru a trece mai departe. Iar în minutul 60 au fost foarte aproape să-l reuşească, dar Majeed Waris a ratat incredibil din câţiva metri. S-a făcut în schimb 2-1 pentru Portugalia, în minutul 79, atunci când Ronaldo a marcat din apropiere, după o gafă imensă a portarului Fatau Dauda.

În ultimele zece minute, acelaşi Ronaldo a ratat alte trei mari ocazii, care, dacă ar fi fost concretizate, ar fi putut schimba soarta calificării.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close