Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială SUA au marcat al cincilea cel mai rapid gol din istoria Cupei Mondiale şi au învins Ghana cu 2-1

SUA au marcat al cincilea cel mai rapid gol din istoria Cupei Mondiale şi au învins Ghana cu 2-1

SUA au marcat al cincilea cel mai rapid gol din istoria Cupei Mondiale şi au învins Ghana cu 2-1
de M.T.    |    17 Iun 2014   •   03:05

Clint Dempsey a marcat al cincilea cel mai rapid gol din istoria Cupei Mondiale, iar Statele Unite au debutat cu dreptul la turneul final din Brazilia, reuşind să câştige cu 2-1 în faţa Ghanei, într-un meci din cadrul grupei G.

Americanii s-au revanşat astfel pentru înfrângerile suferite în faţa Ghanei la precedentele două turnee finale, în 2006, în faza grupelor, şi în 2010, în optimile de finală. Africanii s-au impus de fiecare dată cu 2-1, victoria de acum patru ani fiind obţinută după prelungiri.

Partida de pe Arena das Dunas din Natal a început abrupt, deschiderea scorului având loc după doar 29 de secunde. După o aruncare de la margine, mingea a ajuns la Dempsey, care a pătruns în careul ghanezilor, a trecut uşor de Jon Boye şi a tras imparabil la colţul scurt. A fost cel mai rapid gol de la actuala ediţie şi al cincilea cel mai rapid gol din istoria Cupelor Mondiale, recordul absolut aparţinându-i turcului Hakan Sukur, care a înscris împotriva sud-coreenilor după doar 11 secunde de joc, în finala mică a turneului din 2002. În acelaşi timp, atacantul de 31 de ani a devenit primul jucător american care reuşeşte să marcheze la trei ediţii ale Cupei Mondiale.

În avantaj încă din startul meciului, elevii lui Jurgen Klinsmann au preferat prudenţa şi au cedat iniţiativa adversarilor. În aceste condiţii, africanii au trecut la conducerea jocului, pe care l-au dominat în cea mai mare parte a timpului. Deşi au tras de 21 de ori la poartă, faţă de doar cele opt şuturi ale americanilor, jucătorii ghanezi au reuşit să înscrie abia în minutul 84, atunci când Andre Ayew l-a învins pe Tim Howard din interiorul careului, după o combinaţie superbă cu Asamoah Gyan, autorul unui assist splendid cu călcâiul.

Sfertfinalistă în urma cu patru ani, în Africa de Sud, Ghana a dat senzaţia că poate forţa chiar o victorie pe final, dar, în minutul 86, fundaşul John Brooks a făcut 2-1 în favoarea Statelor Unite cu o lovitură de cap, în urma cornerului executat de Graham Zusi, şi a adus cele trei puncte americanilor.

În etapa doua din grupa G, SUA vor juca împotriva Portugaliei, la Manaus, în timp ce Ghana va întâlni Germania, la Fortaleza.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close