Antena 3 CNN Sport Doliu în fotbal! A murit fostul mare atacant italian Paolo Rossi

Doliu în fotbal! A murit fostul mare atacant italian Paolo Rossi

Zi tristă pentru fotbal. Fostul mare atacant italian Paolo Rossi, care a condus naționala Italiei la câștigarea Campionatului Mondial din 1982 înscriind șase goluri, a murit la vârsta de 64 de ani.

Doliu în fotbal! A murit fostul mare atacant italian Paolo Rossi
de Georgiana Adam    |    10 Dec 2020   •   08:30

Vestea tristă a venit în toiul nopții din partea soției sale, Federica Cappelletti, care a afișat pe Instagram mesajul „Pentru totdeauna”, alături de o fotografie a ei cu soțul ei.

Şi directorul adjunct al RaiSport, Enrico Varriale, a anunțat dispariția lui 'Pablito': „O veste foarte tristă, ne-a lăsat un om de neuitat, care ne-a făcut să ne îndrăgostim cu toții în acea vară a lui 82”.

Potrivit presei italiane Paolo Rossi suferea de o boală incurabilă.

Paolo Rossi, născut în 23 septembrie 1956, la Prato, a fost unul din marii fotbalişti ai Italiei, deţinând Balonul de Aur. În 1982 a condus reprezentativa ţării sale  către câștigarea Campionatului Mondial înscriind șase goluri.

Rossi este unul din cei trei jucători care au câștigat de-a lungul timpului toate cele trei trofee acordate în cadrul unui Campionat Mondial (Gheata de Aur-golgetereul competiției, Balonul de Aur - cel mai bun jucător și Cupa Mondială), alături de Garrincha în 1962 și Mario Kempes în 1978.

×
Subiecte în articol: Paolo Rossi Italia fotbal
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close