Antena 3 CNN Sport Decizie istorică luată de Coreea de Nord. Ce se va întâmpla la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018

Decizie istorică luată de Coreea de Nord. Ce se va întâmpla la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018

Decizie istorică luată de Coreea de Nord. Ce se va întâmpla la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018
17 Ian 2018   •   17:23

Cele două Corei au căzut de acord, în cadrul discuţiilor dintre reprezentanţii sportivi ai celor două ţări, care au avut loc miercuri, să participe cu o echipă comună la hochei pe gheaţă feminin la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018 de la PyeongChang (9-25 februarie) şi de asemenea să participe împreună la ceremonia oficială de deschidere a evenimentului olimpic. 

Potrivit DPA, Coreea de Nord va trimite o delegaţie formată din 550 membri, dintre care 230 animatoare, 140 artişti şi 30 sportivi practicanţi de taekwondoo, delegaţie care va sosi în Coreea de Sud pe 25 ianuarie. 

Comitetul Internaţional Olimpic va găzdui sâmbătă 20 ianuarie la sediul său de la Lausanne o reuniune a comitetelor olimpice din ambele ţări coreene şi a comitetului de organizare a JO 2018 de la PyeongChang în vederea luării unei decizii finale privind participarea sportivilor nord-coreeni. 

După cum a confirmat forul olimpic internaţional condus de germanul Thomas Bach, la reuniune vor fi prezenţi printre alţi oficiali Ung Chang, preşedintele comitetului olimpic nord-coreean, şi Seung Min Ryu, preşedintele comitetului olimpic sud-coreean. La finalul discuţiilor, CIO va publica un comunicat cu decizia adoptată.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close