Antena 3 CNN Sport Dublu campion mondial, la mila statului român. Autoritățile refuză să îi dea indemnizația de merit și acum muncește la 70 de ani

Dublu campion mondial, la mila statului român. Autoritățile refuză să îi dea indemnizația de merit și acum muncește la 70 de ani

Un dublu campion mondial la popice a ajuns la mâna statului român. Omul, în vârstă acum de 70 de ani, este nevoit să muncească, pentru că autoritățile refuză să îi ofere indemnizația de merit.

Dublu campion mondial, la mila statului român. Autoritățile refuză să îi dea indemnizația de merit și acum muncește la 70 de ani
Sursa foto: Agerpres
de Ioana Mircea    |    19 Ian 2024   •   18:01

Ilie Hosu este dublu campion mondial la popice și câştigătorul a numeroase alte medalii europene şi mondiale. În prezent, ajuns la vârsta de 70 de ani este nevoit să muncească pentru a se putea întreţine, întrucât autorităţile refuză să îi acorde indemnizaţia de merit, fără a-i oferi vreo explicaţie, deşi a câştigat definitiv un proces împotriva Ministerului Tineretului şi Sportului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Puteți vedea în următoarea GALERIE FOTO mai multe imagini cu dublul campion mondial la popice, Ilie Hosu

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

De asemenea, Ilie Hosu a avut rezultate remarcabile şi în calitate de antrenor al naţionalei de popice, dar şi ca sportiv, fiind membru al lotului naţional de popice timp de 17 ani, iar alţi 8 ani a fost antrenor.

Citește și: Situație hilară în cazul dispariției fotbalistului Lucian Burdujan. S-a dus personal la Poliție să revoce anunțul pentru că nu vrea ca familia să știe unde stă

"Sunt pe o listă de aşteptare la Ministerul Tineretului şi Sportului, actuala Agenţie Naţională pentru Sport. Din 2014 am depus dosarul la Ministerul Tineretului şi Sportului, prin adresa nr. 9.456 din 23.09.2014, legea aşa spune, că la împlinirea vârstei de 60 de ani se depune dosarul pentru indemnizaţia de merit.

Şi deoarece nu mi s-a acordat această indemnizaţie, deşi fac 70 de ani anul acesta, trebuie să muncesc ca să mă pot întreține. Pensia nu-mi ajunge fiind singur şi trebuie să muncesc, să cumpăr medicamente, mâncare, pentru cheltuieli comune", a declarat presei fostul campion.

Sportivul a deschis o acţiune în instanţă în anul 2016 pentru acordarea indemnizaţiei prevăzute de lege, alături de alţi doi colegi, Alexandru Şereş şi Alexandru Tudor, iar în data de 27 iunie 2023, ÎCCJ a pronunţat o soluţie definitivă, obligând Ministerul Tineretului Sportului să îi includă pe lista propusă pentru comisie.

"Nu cunosc modul prin care se acordă această indemnizaţie de merit. Cert este că la mine nu a ajuns, deşi mi se tot promite că voi fi pe listă. Vom lua legătura cu avocaţii să vedem ce e de făcut în continuare. Până atunci eu lucrez ca paznic pentru a putea să mă întreţin.

Este singurul loc unde mai pot să lucrez fizic. Muncă fizică nu mai pot să fac, fiindcă sănătatea îmi este distrusă de sport (...). În lipsa banilor, nu pot să merg la un tratament la Covasna, fiindcă e foarte costisitor. Am făcut o cerere la Casa de Pensii Mureş de trei ori de când sunt pensionar, dar niciodată n-au binevoit să îmi aprobe un bilet de tratament. Şi atunci stau, rabd, iau tablete şi fac mişcare cât mai pot", a subliniat Ilie Hosu, potrivit agerpres.ro.

 

×
Subiecte în articol: campion mondial indemnizatie de merit
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close