Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Investigaţia în cazul evaziunii fiscale comise de Messi ar putea fi extinsă

Investigaţia în cazul evaziunii fiscale comise de Messi ar putea fi extinsă

Investigaţia în cazul evaziunii fiscale comise de Messi ar putea fi extinsă
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    18 Iun 2013   •   18:04

Autorităţile fiscale spaniole ar putea extinde investigaţia în presupusa fraudă comisă de starul celor de la FC Barcelona, Lionel Messi, şi la activitatea fotbalistului din perioada 2009-2012.

Jucătorul de 25 de ani şi tatăl său, Jorge Messi, au fost acuzaţi săptămâna trecută de evaziunea fiscală. Potrivit fiscului spaniol, argentinianul nu şi-ar fi declarat în totalitate veniturile obţinute din drepturile de imagine în 2007, 2008 şi 2009.

„Am aflat din presă de acţiunile începute de către fiscul spaniol. Este o surpriză pentru noi, deoarece nu am comis niciodată vreo infracţiune. Am respectat mereu obligaţiile noastre fiscale”, a precizat Messi, prin intermediul contului său de Facebook.

Cu toate acestea, agenţia EFE susţine ca ancheta fiscului spaniol s-ar putea extinde şi pentru următorii trei ani, odată cu sfârşitul actualului an fiscal.

Totuşi, Messi şi tatăl său au posibiltatea de a plăti suma restantă fiscului, printr-o declaraţie suplimentară.

Între timp, oficialii spanioli aşteaptă ca un tribunal să admită cauza în care Messi şi tatăl său sunt acuzaţi că au produs statului spaniol un prejudiciu de 4,1 milioane de euro.

Unul dintre procurori a declarat că Jorge Messi este principalul vinovat, cotidianul AS susţinând că dacă tatăl vedetei Barcelonei îşi va asuma întreaga responsabilitate, cazul împotriva deţinătorului Balonului de Aur va fi închis.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close