Antena 3 CNN Sport Internaționalul român Nicolae Stanciu: gol cu dedicație pentru micuța Masha Ecaterina și an de vis în Cehia!

Internaționalul român Nicolae Stanciu: gol cu dedicație pentru micuța Masha Ecaterina și an de vis în Cehia!

Nicolae Stanciu, unul dintre cei mai importanți componenți ai echipei naționale a României, a avut în 2020 cel mai important an din viață. A devenit tatăl micuței Masha Ecaterina în 4 noiembrie, fetiței dedicându-i ultimele goluri înscrise la echipa de club.

Internaționalul român Nicolae Stanciu: gol cu dedicație pentru micuța Masha Ecaterina și an de vis în Cehia!
Sursa foto: Facebook / Nicolae Stanciu
de Georgiana Adam    |    08 Ian 2021   •   15:40

Fotbalistul în vârstă de 27 de ani, lansat de Unirea Alba Iulia, grupare pentru care a și debutat în 2010 în Liga 1, a cucerit în anul precedent titlul de campion al Cehiei cu Slavia Praga, la finele campionatului bucurându-se de trei premii individuale: cel mai bun străin, mijlocaș și pasator din campionat, bifând practic cel mai bun sezon din carieră, scrie albaiuliainfo.ro.

Nicolae Stanciu a încheiat cu stil anul 2020, cu un gol spectaculos, de trei puncte pentru Slavia Praga, care s-a impus în deplasare cu Viktoria Plzen prin reușita fotbalistului albaiulian, scor 1-0 (1-0).

Stanciu a dedicat reușita fiicei sale Masha Ecaterina, ce a venit pe lume în urmă cu o lună și jumătate, iar la finele întâlnirii a primit premiul cuvenit celui mai bun jucător de pe teren! Precedenta dată când a dedicat golul comorii familiei Stanciu a fost în Europa League, în disputa cu Beer Sheva. “Acum tot ce fac, eu şi soţia, facem pentru ea, deoarece este un sentiment minunat să fii părinte. Acum suntem fericiţi şi tot ce facem facem pentru ea”, a declarat fotbalistul originar din Craiva.

Ex-uniristul a punctat în minutul 26, o reluare din voleu, cu dreptul, de la 14 metri, a unei centrări de pe partea dreaptă, semnând a 4-a victorie la rând a campioanei Cehiei. În etapa anterioară, Nicolae Stanciu a dat o pasă decisivă la succesul cu Bohemians, iar în acest campionat a strâns 3 reușite în 12 partide și patru assist-uri. Stanciu şi colegii lui termină 2020 neînvinşi pe plan intern şi ocupă prima poziţie în Superliga din Cehia, cu 35 de puncte, 11 victorii din 13 întâlniri, un golaveraj excelent 36-4, la șase lungimi de Jablonec și 7 peste Sparta Praga, echipa lui Niţă, fiind favoriți net la cucerirea unui nou titlu, al 7-lea după ce Cehia a devenit stat de sine stătător, dintre care 4 în ultimii 5 ani. După acest joc, Stanciu a intrat în vacanță până în 16 ianuarie 2021 când este prevăzută disupta cu Sigma Olomouc (etapa a 15-a).

Reușita din această întâlnire ce a tras cortina peste anul 2020, a venit la o zi după ce Nicolae Stanciu a ocupat locul al treilea în topul celor mai buni fotbaliști români, în tradiționala anchetă a Gazetei Sporturilor. Internaționalul român în vârstă de 27 de ani s-a clasat pe ultima treaptă a podiumului (cu 9.5 puncte în clasamentul general), după Denis Man (FCSB) - 25 de puncte și Ciprian Deac (CFR Cluj) – 18 puncte. Fotbalistul lansat în fotbal de Unirea Alba Iulia a ieșit al treilea în topul oficialiilor Ligii 1, pe locul al 4-lea în secțiunea rezervată cititorilor, pe locul al treilea la nominalizările jurnaliștilor de la GSP și pe poziția a 5-a la votul căpitanilor din Liga 1. Anul trecut Nicolae Stanciu a fost tot pe podium, pe locul al treilea, după Ionuț Radu (Genoa) și George Pușcaș (Inter Milano). În 2016, fotbalistul albaiulian s-a situat pe locul secund, după Denis Alibec, devansându-l pe R. Marin. Campion în România cu FCSB în 2014 și în 2015, câștigător al titlului în Belgia cu Anderlecht (în 2017), fotbalistul din Alba a reușit să cucerească trofeul, în 2020, la primul sezon în tricoul Slaviei Praga. Stanciu a devenit campion în Cehia, cu Slavia Praga, iar prestațiile sale în stagiunea anterioară i-au adus trei premii individuale: cel mai bun străin, mijlocaș și pasator din campionat, bifând practic cel mai bun sezon din carieră.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close