Antena 3 CNN Sport Novak Djokovic riscă închisoarea în Australia, deși a repurtat o primă victorie la tribunal

Novak Djokovic riscă închisoarea în Australia, deși a repurtat o primă victorie la tribunal

Chiar dacă a câștigat în instanță apelul depus împotriva deciziei de anulare a vizei sale, Novak Djokovic riscă în continuare să aibă de-a face cu justiția australiană.

Novak Djokovic riscă închisoarea în Australia, deși a repurtat o primă victorie la tribunal
Sursa foto: Getty Images/ Julian Finney
de Georgiana Adam    |    11 Ian 2022   •   09:37

Jucătorul de 34 de ani, aflat pe locul 1 în clasamentul ATP, nu știe deocamdată dacă va putea participa la Australian Open, competiție programată în perioada 17-30 ianuarie.

Aceasta, întrucât autoritățile australiene au transmis că au toate prerogativele pentru a-i anula, din nou, viza de călătorie lui Novak Djokovic.

În plus, presa din Australia vine cu noi informații în acest caz și relatează că jucătorul ar fi suspect că ar fi mințit în formularul completat la intrarea în țară.

Mai exact, liderul mondial ar fi bifat că nu a călătorit cu 14 zile înainte de sosirea la Melbourne. 

Însă acest lucru ar fi fals: campionul en-titre de la Australian Open, unde și-a adjudecat 9 titluri, s-ar fi aflat la Belgrad în perioada în care a fost testat pozitiv la coronavirus.

Djokovic a petrecut Crăciunul în țara natală, după care ar fi zburat în Spania, lucru pe care nu l-a menționat în declarația completată la sosirea în Australia. 

"E o infracțiune gravă. Oricine completează cu bună știință informații eronate este pasibil să fie acuzat de fals în declarații și poate sta după gratii până la 12 luni", precizează autoritățile australiene.

×
Subiecte în articol: Australia inchisoare
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close