Antena 3 CNN Sport Simona Halep împlineşte astăzi 31 de ani şi se menţine în top 10 WTA

Simona Halep împlineşte astăzi 31 de ani şi se menţine în top 10 WTA

Simona Halep, campioană la Roland Garros şi locul 1 WTA pentru 64 de săptămâni, împlineşte, astăzi, 31 de ani.

Simona Halep împlineşte astăzi 31 de ani şi se menţine în top 10 WTA
Sursa foto: Profimedia Images
de Alin Tarnovschi    |    27 Sep 2022   •   09:22

Simona Halep se menţine pe locul 9 în clasamentul WTA al jucătoarelor profesioniste de tenis, conform ierarhiei pe care WTA a dat-o publicităţii.

Simona a ocupat prima poziţie în clasamentul WTA timp de 64 de săptămâni, fiind din acest punct de vedere a zecea din istoria tenisului în clasamentul longevității ca lider al circuitului.

De-a lungul carierei a câștigat 24 de titluri WTA la simplu și a disputat 18 finale, fiind cea mai titrată jucătoare de tenis din istoria României.

În iunie 2018, românca a câştigat finala de la Roland Garros, primul trofeu de Grand Slam din carieră, impunându-se în faţa americancei Sloane Stephens (10 WTA), scor 3-6, 6-4, 6-1, iar în  iulie 2019, Simona Halep a devenit campioană la Wimbledon.

După o accidentare la gambă, suferită anul trecut la turneul de la Roma, Simona Halep a avut o prezenţă slabă în turneele WTA în anul 2021, iar anul acesta campioana din Constanţa a trecut, de asemenea, prin alte situaţii care au ţinut-o pe bancă.

După divorţul de Toni Iuruc, Simona Halep a suferit o intervenţie chirurgicală la nas, ocazie cu care a anunţat pe social-media că se va concentra doar pe recuperarea sa fizică.

Concret, acest lucru înseamnă că Simona nu va mai juca tenis în acest an.

×
Subiecte în articol: Simona Halep
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close