Antena 3 CNN Sport Solicitare de urgență la Guvernul Italiei, pentru Simona Halep. Românca, la un pas să rateze turneul WTA din Palermo

Solicitare de urgență la Guvernul Italiei, pentru Simona Halep. Românca, la un pas să rateze turneul WTA din Palermo

Autoritățile din Italia au hotărât vineri ca toți românii care merg acolo să stea în carantină timp de 14 zile. Totuși, pentru Simona Halep se cere evitarea acestei măsuri restrictive pentru ca românca să poată participa la turneul WTA de la Palermo.

Solicitare de urgență la Guvernul Italiei, pentru Simona Halep. Românca, la un pas să rateze turneul WTA din Palermo
Sursa foto: Foto: Simona Halep/ Facebook
de Maria Sabu    |    25 Iul 2020   •   15:20

Organizatorii turneului WTA de la Palermo, care va avea debutul pe 3 august şi va semnifica reluarea circuitului profesionist feminin de tenis, au anunţat, vineri, că au transmis o scrisoare prin care a cerut o derogare de la obligaţia carantinei instituite pentru persoanele care vin din România şi care ar putea-o împiedica pe Simona Halep să participe la competiţie. 

''Am trimis o solicitare urgentă ministrului Sănătăţii, Roberto Speranza, pentru a cere o derogare la ultima ordonanţă pentru jucătoarele de tenis care vor participa la turneu'', a spus directorul turneului, Oliviero Palma, potrivit Agerpres.

Carantinarea și izolarea românilor, impuse în Italia 

„Tocmai am semnat un nou ordin care prevede carantină cetățenilor care au stat în România și Bulgaria în ultimele 14 zile. Această măsură este deja în vigoare pentru toate țările extra UE și extra Schengen. Virusul nu este învins și continuă să circule. Din acest motiv încă avem nevoie de precauție și atenție“, anunță Roberto Speranza, ministrul Sănătății din Italia.

×
Subiecte în articol: Italia Simona Halep
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close