Antena 3 CNN Sport Ţestoasa Sigmund, devenită oracol al campionatului EURO 2020, a pronosticat cine va câștigat finala dintre Italia și Anglia

Ţestoasa Sigmund, devenită oracol al campionatului EURO 2020, a pronosticat cine va câștigat finala dintre Italia și Anglia

Ţestoasa austriacă Sigmund, devenită marele oracol al EURO2020 în ţara sa, a pronosticat vineri victoria Italiei asupra Angliei la finala care se va disputa duminică pe stadionul Wembley (Londra), relatează EFE.

Ţestoasa Sigmund, devenită oracol al campionatului EURO 2020, a pronosticat cine va câștigat finala dintre Italia și Anglia
Sursa foto: Bild: Philipp Lihotzky/Center West
de Mia Lungu    |    09 Iul 2021   •   18:16

Ca şi în predicţiile sale anterioare, îngrijitorii au plasat două boluri cu mâncare, reprezentând fiecare selecţionată, conţinând fructele sale preferate: căpşune şi caise.

Ţestoasa nu a stat pe gânduri şi s-a dus direct la bolul reprezentând Italia şi a pronosticat o victorie pentru selecţionata lui Roberto Mancini.

Sigmund, care are 17 centimetri lăţime şi vârsta de 50 de ani, este o broască ţestoasă-cutie de Carolina (Terrapene Carolina).

Centrul comercial Center West din Graz, sudul Austriei, a luat-o în primire în urmă cu două săptămâni pentru a conştientiza vizitatorii despre importanţa protejării speciilor, care, asemeni ţestoasei Terrapene Carolina, sunt în pericol de extincţie.

Inţial, responsabilii centrului au prezentat prima ei predicţie ca pe un antrenament pentru a atrage vizitatorii, însă după ce broasca a pronosticat cu succes toate rezultatele din optimi, Sigmund a devenit un fenomen naţional.

"Suporteri din toată Austria, şi chiar Slovenia, s-au interesat de predicţiile oracolului Cupei Europene de fotbal", a declarat directorul centrului, Martin Wittigayer, agenţiei de ştiri austriece APA.

După ce a ales Italia drept câştigătoare a turneului şi având un procent de 70% de succese în predicţiile sale, Sigmund se va întoarce în căminul său, la centrul de conservare "Turtle Island" din Graz, cu o donaţie de 2.500 de euro din partea centrului comercial care a găzduit-o

×
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close