Antena 3 CNN Sport Victorie uriașă pentru România

Victorie uriașă pentru România

Victorie uriașă pentru România
29 Mar 2018   •   22:18

Sportivul Răzvan Martin a câştigat, joi seara, medalia de aur la smuls (158 kg), categoria 77 de kilograme din cadrul Campionatelor Europene de haltere de la Izvorani.

Martin a intrat în concurs la 155 de kilograme, dar a ratat a doua încercare la 158 kg. La cea de-a treia însă a reuşit să ridice 158 de kilograme asigurându-şi aurul. Ultimul intrat în concurs, albanezul Daniel Godelli, a ratat de trei ori la 159 kg şi s-a clasat pe ultimul loc.

Medaliile de argint şi bronz au fost câştigate de Andres Mata (Spania), cu 157 kg, respectiv Ritvars Suharevs (Letonia), cu 156 kg.

România a ajuns la 18 medalii câştigate de la începerea competiţiei. Până acum au cucerit medalii Elena Andrieş - trei de aur (smuls, aruncat şi total) la categoria 48 kg, Ilie Ciotoiu - două de bronz (aruncat şi total) la 56 kg, Ionuţ Ilie - două de bronz (aruncat şi total) la 62 kg, Andreei Penciu - argint (smuls) şi bronz (total) la 58 kg, Maria Grigoriu - bronz (aruncat) la 58 kg, Paul Dumitraşcu - argint (aruncat) la 69 kg, Loredana Toma - trei de aur (smuls, aruncat, total) la 63 kg, Irina Lepşa - argint (smuls, aruncat, total) la 63 kg, Răzvan Martin - aur (smuls) la 77 kg.

Campionatele Europene de haltere la seniori se desfăşoară în perioada 26 martie - 1 aprilie în Sala Polivalentă din cadrul Complexului Olimpic de la Izvorani. România a mai găzduit Campionatele Europene de haltere seniori în 1972 la Constanţa şi în 2009 la Bucureşti.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: haltere
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close