Antena 3 CNN Timp liber Genuri de cărți pe care să le citești vara aceasta

Genuri de cărți pe care să le citești vara aceasta

Vara încă nu s-a încheiat și nisipul fierbinte, marea calmă sau răcoarea munților încă te așteaptă să te bucuri de câteva zile de relaxare. Indiferent că planul tău pentru acest sezon implică și câteva zile la marginea mării, pe un șezlong, fie că reprezintă o destindere la o cabană, într-un hamac, o carte trebuie să se regăsească în bagajul tău.

Genuri de cărți pe care să le citești vara aceasta
Sursa foto: Shutterstock
de Georgiana Adam    |    28 Iul 2021   •   10:15

Reducerea stresului, stimularea creierului, îmbunătățirea memoriei și a concentrării, dar și inducerea unei stări de liniște se numără printre beneficiile lecturii.

Așadar, dacă te numeri printre persoanele care se concentrează doar asupra actualizărilor de pe platformele de socializare sau a știrilor din ziare, atunci este momentul să adaugi câteva cărți în valiza de concediu.

Iar dacă nu știi ce să citești, am pregătit o scurtă listă cu genurile de lectură pe care ar trebui să le abordezi.

Biografiile

Biografiile sunt importate în dezvoltarea ta ca persoană și asta datorită faptului că îți oferă posibilitatea de a învăța din greșelile altora.

Fiecare om este unic, la fel și viața lui, dar nu înseamnă că nu pot exista și situații similare unde ai putea aplica măsurile sau sfaturile regăsite în astfel de cărți.

De asemenea, citind experiențele lor, ai capacitatea de a observa alegerile bune, pe care le-ai putea implementa, și pe cele greșite, care trebuie evitate.

Totodată, biografiile te pot ajuta să-ți câștigi încrederea în sine, demonstrându-ți că dacă alții au reușit, la fel poți și tu. Această inspirație apare mai ales pentru că știi că „personajul” este real, nu un ideal scris și portretizat de un autor într-un roman.

Dezvoltare personală

Cartea potrivită citită la momentul potrivit îți poate schimba viața. Indiferent că ești în căutarea unor noi perspective privind cariera sau cauți o variantă prin care să fii mulțumit cu tine însuți, există o serie de carti de dezvoltare personala de la Litera care te pot ajuta să găsești răspunsurile căutate.

Mai mult, o mulțime de astfel de volume îți propun o serie de exerciții și instrucțiuni care te fac să analizezi alegerile pe care le faci și, mai ales, de ce le faci.

De asemenea, aceste cărți nu îți îmbunătățesc viața, ci îți extind viziunea asupra ei.

Scopul lor nu este să-ți arate cum să-ți îmbunătățești ceea ce îți lipsește, ci să îți arate cum să extinzi și să dezvolți ceea ce ai, ceea ce stăpânești deja, indiferent că vorbim de abilități profesionale sau experiențe personale.

Comunicare și abilități sociale

Arta de a vorbi în public, de a te adresa diferitelor persoane din medii sociale distincte, de a convinge și a de a inspira este unul dintre lucrurile care trebuie dezvoltate continuu.

Poate te gândești că ai o carieră sau o viață ce nu necesită stăpânirea unei astfel de abilități, dar vorbele potrivite pot face minuni în anumite momente.

Fie că discuți cu angajații sau colegii tăi și vrei să-i motivezi, fie că unii membri ai familiei au nevoie de cuvinte de încurajare sau înțelegere, astfel de cărți te pot ajuta să gestionezi o multitudine de situații.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close