Antena 3 CNN Timp liber Dragoş Andreescu, fotograful care dezvăluie monumentele uitate

Dragoş Andreescu, fotograful care dezvăluie monumentele uitate

Un tânăr fotograf şi graphic designer, a cutreierat toată Oltenia, oraş cu oraş şi sat cu sat pentru a redescoperi castelele şi conacele uitate, despre care nici localnicii nu mai ştiau mare lucru. Dragoş Andreescu, a documentat sute de monumente şi poveşti şi a creat în acelaşi timp, Monumentalist, o comunitate virtuală cu peste 20.000 de oameni pasionaţi de istorie şi de casele cu o arhitectură fermecătoare.

Dragoş Andreescu, fotograful care dezvăluie monumentele uitate
de Iulia Gorgorin    |    13 Oct 2020   •   20:30

Munca tuturor de cercetare a jucat un rol important în salvarea unor clădiri istorice şi în clasarea lor, ca monumente de patrimoniu.

Dragoş a realizat şi o hartă virtuală cu peste 3.000 de conace şi case boiereşti din România. Şi-ar dori ca românii să cunoască istoria zonei în care locuiesc şi să o iubească.

''Salutări din Calafat! La început a fost doar ca o pasiune, fotografie, documentare, dar de doi ani a trebuit să trec la următorul nivel (...) Sunt două etape ale acestor fotografii. Prima oară când ajung la o casă, la un conac, fac fotografii documentare pentru viitor şi apoi revin şi fac poze special pentru public, să atragă. Până la urmă, aceste case, aceste bijuterii, sunt pentru viitorul nostru. Nu ştiu dacă sunt interesate acum pentru autorităţi, dar pe viitor, poate o să conteze foarte mult'', a spus Dragoş Andreescu la rubrica ''Eroul Zilei'' de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: dragos andreescu fotograf Eroul Zilei
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close